وبلاگ بیمه باران

با ما باشید تا در جریان قرار بگیرید

بهترین روش سرمایه‌گذاری کدام است؟

در سال‌های اخیر باتوجه‌به شرایط اقتصادی و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها بیشتر افراد به دنبال این هستند که اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. از همین جهت سرمایه‌گذاری به امر بسیار مهمی تبدیل شده است؛ چراکه افراد به واسطه‌ی آن می‌توانند از بی‌ارزش شدن پول خود در برابر تورم جلوگیری کنند. اما سرمایه‌گذاری به این سادگی نیست و در بازارهای مختلف و تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی برای آن وجود دارد.

هرکدام از این بازارها جزئیات خود را دارند. درصورتی‌که اصول هرکدام از این بازارها را بلد نباشید و با روش‌های سرمایه‌گذاری در آن‌ها آشنا نباشید احتمال اینکه سرمایه‌گذاری انجام شده شکست بخورد بالا می‌رود. بازارهای مختلفی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. بازار طلا و خودرو بازار سهام و بازار مسکن جز پر طرف‌دارترین بازارها در سال‌های اخیر بوده‌اند.

هرکدام از این بازارها با نوسانات مختلفی روبه‌رو بوده‌اند. به‌عنوان‌مثال بازار سهام از پرنوسان‌ترین بازارها بوده است که در سال 97 و پس از رشد ناگهانی دلار روند افزایشی آن آغاز شد و در روند صعودی خود نوسانات بسیار زیادی را تجربه کرد. در همین بازار یعنی بازار سهام به روش‌های گوناگونی امکان سرمایه‌گذاری وجود دارد که هرکدام از آن‌ها جزئیات خاص خود را دارند. ممکن است برخی از این روش‌ها برای بعضی از افراد مناسب و برای افراد دیگری مناسب نباشد. در این مقاله قصد داریم روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری را بررسی کنیم و در خصوص بهترین روش برای سرمایه‌گذاری توضیحاتی ارائه کنیم. تا انتهای این مقاله با بیمه باران همراه باشید.

پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری

در بسیاری از کشورها افراد سعی می‌کنند تا درصدی از پول خود را پس‌انداز کنند. پس‌انداز همواره به‌عنوان راهی معرفی شده که افراد به واسطه‌ی آن می‌توانند به اهداف مالی خود دست پیدا کنند. اما در سال‌های اخیر و باتوجه‌به نرخ‌های تورم‌ بالا در ایران پس‌انداز کمتر موردتوجه بوده است چرا که تورم باعث می‌شود ارزش پول پس‌انداز شده به‌صورت چشمگیری کاهش پیدا کند. از همین جهت سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر جای پس‌انداز را پرکرده است و افراد سعی دارند با هر میزان سرمایه‌ای سرمایه‌گذاری کنند برخی از بازارها مانند بازار مسکن محدودیت‌هایی از نظر حداقل میزان سرمایه‌ی لازم دارند. یعنی اینکه نمی‌توان با هر میزان سرمایه‌ای در آن سرمایه‌گذاری کرد پس برای اینکه با سرمایه‌های کوچک سرمایه‌گذاری کنیم گزینه‌های محدودتری داریم؛ اما به‌هرحال این امکان وجود دارد حتی با سرمایه‌ی کوچک خود یک سرمایه‌گذاری موفق داشته باشیم.

در پاسخ به اینکه پس‌انداز بهتر است یا سرمایه‌گذاری نیز باید بگوییم که باتوجه‌به تورمی که در کشور داریم پس‌انداز گزینه‌ی معقولی به‌حساب نمی‌آید و باتوجه‌به مفاهیمی نظیر ارزش زمانی پول، قدرت خرید سرمایه‌ی ما در صورت پس‌انداز در شرایط تورمی، کاهش خواهد یافت.

کدام بازار برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟

بازارهای مختلفی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد ممکن است برخی از این بازارها برای ما مناسب باشد و برای برخی دیگر مناسب نباشد؛ اما به‌صورت کلی نمی‌توانیم بگوییم که یک بازار برای سرمایه‌گذاری مناسب نیست. در ادامه به بررسی مزایا و معایب برخی از بازارها می‌پردازیم.

مزایای بازار طلا

امکان سرمایه‌گذاری با سرمایه‌های اندک

نقدشوندگی نسبتاً بالا

بازدهی بالاتر از تورم (در برخی از سال‌ها)

معایب بازار طلا

ریسک بالا در کوتاه‌مدت

مشکلات مربوط به خریدوفروش و نگهداری

هزینه‌های مبادلاتی طلا اعم از اجرت و کارمزد

صرف‌نظر از این مزایا و معایب روند بازار طلا نشان داده است که به‌ندرت پیش می‌آید تا روندی نزولی داشته باشد.

مزایای بازار بورس

نقدشوندگی بسیار بالا

امکان سرمایه‌گذاری حتی با 500 هزار تومان

بازدهی بسیار بالا در بلندمدت نسبت به سایر بازارها

عدم ریسک‌های مانند سرقت و نگهداری

معایب بازار بورس

تأثیرپذیری بسیار بالا از اخبار و شرایط سیاسی

نوسانات بسیار بالا در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت

البته باید به معایب بالا این هم اضافه کنیم که سرمایه‌گذاری در بازار بورس نیازمند دانش مالی خاص خود است. پس اگر با دانش مربوط به این بازار آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم تا به‌صورت غیرمستقیم سرمایه‌گذاری خود را آغاز کنید و با پول‌های استقراضی و یا پول وام و امثال آن در این بازار اقدام به سرمایه‌گذاری نکنید.

مزایای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن

سوددهی قطعی آن در بلندمدت

بهره‌مندی از تورم سالیانه

عدم نیاز به دانش تخصصی

معایب سرمایه‌گذاری در بازار مسکن

نیاز به سرمایه قابل‌توجه برای ورود به بازار

نقدشوندگی نسبتاً پایین

دیر بازده بودن در برخی از مواقع

در چند سال اخیر بازار مسکن رشد بالایی داشته است. از همین جهت تمایل افراد به سرمایه‌گذاری در این بازار افزایش پیدا کرده است؛ اما باید به این نکته اشاره کنیم که جدای از مزایا و معایبی که گفتیم، کلاهبرداری در این بازار نسبتاً زیاد است و جا دارد تا به نکات حقوقی در هنگام سرمایه‌گذاری دقت کنید.

مزایای بازار ارز

امکان سرمایه‌گذاری با سرمایه‌های کوچک

نقدشوندگی بسیار بالا

ریسک قابل‌قبول در میان‌مدت

معایب بازار ارز

نوسانات بسیار شدید در کوتاه‌مدت

تأثیرپذیری بسیار بالا از اخبار سیاسی

بازار ارز برای افرادی که قصد دارند به‌صورت کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری کنند، به دلیل نوسانات بسیار بالا، یک بازار تخصصی محسوب می‌شود؛ بنابراین اگر قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارید به ریسک‌های این بازار توجه ویژه‌ای داشته باشید.

در پاراگراف‌های قبلی نکات مثبت و منفی برخی از بازارها را، به‌صورت کلی بررسی کردیم. در مجموع نمی‌توانیم بگوییم که یک بازار به‌صورت مطلق نسبت به بازار دیگری برتری دارد و این شرایط و ویژگی‌های مربوط به سرمایه‌گذاری شما است که مشخص می‌کند کدام بازار می‌تواند برای شما مناسب باشد.

انواع روش‌های سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری روش‌های مختلفی دارد و به دو دسته‌ی سرمایه‌گذاری مستقیم و سرمایه‌گذاری غیرمستقیم تقسیم می‌شود. معمولاً در بازارهایی که ریسک آن بالاتر است استفاده از سرمایه‌گذاری غیرمستقیم می‌تواند گزینه‌ی بهتری باشد. اما به‌صورت کلی اگر در بازاری تخصص داشته باشید و زمان موردنیاز برای تحلیل آن بازار را داشته باشید، سرمایه‌گذاری مستقیم می‌تواند سوددهی بیشتری را به همراه داشته باشد.

پس همان‌طور که در مورد بازارهای مختلف نمی‌توانیم بگوییم کدام بازار بهتر است درباره‌ی روش‌های سرمایه‌گذاری هم این نکته صدق می‌کند. بدین ترتیب به‌صورت کلی نمی‌توانیم بگوییم که کدام روش برای سرمایه‌گذاری بهتر است. جواب این سؤال به مواردی مانند زمان، دانش و میزان سرمایه شما بستگی خواهد داشت.

سرمایه‌گذاری مستقیم

سرمایه‌گذاری مستقیم اولین راه برای سرمایه‌گذاری است و بسیاری از افراد مخصوصاً افراد مبتدی، در نخستین سرمایه‌گذاری‌های خود این روش را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند، سرمایه‌گذاری مستقیم علاوه بر تخصص و دانش مالی نیازمند زمان مناسب برای تحلیل و بررسی بازارها است. در سرمایه‌گذاری مستقیم همه‌ی موارد و جزئیات سرمایه‌گذاری بر دوش فرد سرمایه‌گذار است و نتیجه‌ی سرمایه‌گذاری وابسته به تحلیل و بررسی‌های خود فرد سرمایه‌گذار خواهد بود. در ادامه به مزایا و معایب این روش سرمایه‌گذاری اشاره خواهیم کرد.

مزایای سرمایه‌گذاری مستقیم

امکان مدیریت و سرمایه‌گذاری به طرز دلخواه فرد سرمایه‌گذار

مالکیت مستقیم در سرمایه‌گذاری

در صورت داشتن تخصص این امکان وجود دارد تا نسبت به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم سود بسیار بالاتری را به دست آورد.

معایب سرمایه‌گذاری مستقیم

محدودیت زمانی

نیاز به دانش و تخصص کافی

عدم امکان مدیریت سرمایه در تمامی روزهای سال

جدای از مزایا و معایب سرمایه‌گذاری مستقیم، این روش نیازمند روحیه‌ای ریسک‌پذیر بوده و باید به ویژگی‌های روحی خود در این نوع سرمایه‌گذاری توجه کنید و سعی داشته باشید تا دائماً سطح دانش خود را به‌روز نگه دارید.

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

دومین روش سرمایه‌گذاری، روش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است. در کشورهای توسعه‌یافته بسیاری از افراد از این روش برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. در کشور ما نیز علی‌الخصوص در سال‌های اخیر استفاده از سرمایه‌گذاری غیرمستقیم افزایش‌یافته است. در سرمایه‌گذاری غیرمستقیم فرد سرمایه‌گذار صرفاً آورنده‌ی سرمایه است. وظیفه‌ی تحلیل، انجام معاملات و سایر امورات مربوط به سرمایه‌گذاری بر عهده‌ی فرد یا گروه دیگری است. پس می‌توانیم بگوییم که نتیجه‌ی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وابسته به عملکرد فرد سرمایه‌گذار نیست و بهتر است فرد سرمایه‌گذار بکوشد تا از افراد یا شرکتی معتبر برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم استفاده کند. البته سرمایه‌گذاری غیرمستقیم به دو روش کلی استفاده از شرکت‌های سبدگردانی و بهره‌گیری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری تقسیم‌بندی می‌شوند.

این روش هم مزایا و معایب مربوط به خود را دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

مزایای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

مدیریت حرفه‌ای دارایی

نقدشوندگی بالا

صرفه‌جویی ناشی مقیاس

عدم محدودیت زمانی

سرمایه‌گذاری با استفاده از تحلیل بیشتر و تخصصی‌تر

معایب سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

عدم امکان اعمال نظرات شخصی در سرمایه‌گذاری

عدم مالکیت مستقیم در محل سرمایه‌گذاری شده‌ی نهایی

ریسک ناشی اشتباهات مربوط به تیم مدیریت دارایی

البته معایب این روش سرمایه‌گذاری کمی سخت‌گیرانه گفته شد؛ اما به‌صورت کلی حتی اگر شما دانش موردنیاز سرمایه‌گذاری مستقیم را داشته باشید؛ اما زمان این کار را نداشته باشید باید بگوییم که این روش سرمایه‌گذاری، یعنی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، گزینه‌ی مناسبی برای شما محسوب می‌شود.

همچنین سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برخی از جزئیات خاص خود را هم دارد برای مثال شما با استفاده از این روش نمی‌توانید در بازار ارز سرمایه‌گذاری کنید. اما از سوی دیگر این امکان وجود دارد که شما با سرمایه‌های بسیار کوچک در بازارهایی مانند بازار مسکن سرمایه‌گذاری کنید.

این نکته هم اضافه کنیم که در سرمایه‌گذاری غیرمستقیم انتخاب یک سبد یا یک صندوق مناسب و معتبر اهمیت بسیار بالایی خواهد داشت. این امکان وجود دارد که یک انتخاب اشتباه سرمایه‌گذاری شما را با شکست مواجه کند. سپردن سرمایه به گروهی نابلد مانند آن است که سرمایه خود را بدون دانش و تحلیل وارد سهم‌های مختلف در بازار سهام کنیم. البته شرکت‌های فعال در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم تحت نظارت‌های دائم سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و با بهره‌گیری از افراد خبره در زمینه‌ی بازارهای مالی، غالباً عملکردهای مطلوبی دارند.

یک فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری در سال 1401

باتوجه‌به موارد مطرح شده، اگر برای سرمایه‌گذاری مستقیم استرس دارید یا دانش و وقت موردنیاز آن را ندارید، سرمایه‌گذاری به روش غیرمستقیم برای شما مناسب‌تر خواهد بود. برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم هم شما باید به میزان ریسک‌پذیری خود توجه کنید. اگر علاقه‌مند هستید یک سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و کم‌ریسک را داشته باشید احتمالاً به یاد بانک یا صندوق‌های درآمد ثابت خواهید افتاد. همان‌طور که احتمالاً می‌دانید سود سرمایه‌گذاری در بانک به طور میانگین در طول سال‌های گذشته برابر 20% و سود سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت نیز در همین حوالی و اندکی بیشتر است. اما بیمه باران یک فرصت بسیار ویژه برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است. شما با استفاده از طرح‌های مختلف بیمه باران ضمن بهره‌مندی از سود می‌توانید از سایر مزایای شرکت بیمه باران استفاده کنید. البته نرخ سود برخی از این طرح‌ها به‌قدری جذاب است که نیاز به تعریف و توضیح سایر مزایای آن وجود ندارد.

برای آشنایی با طرح‌های مختلف سرمایه‌گذاری شرکت بیمه باران وارد این لینک شوید

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا به بررسی ویژگی بازارهای مختلف پرداختیم؛ در ادامه سعی کردیم تا روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری در این بازارها را توضیح دهیم. به‌عنوان نتیجه‌گیری می‌توانیم این‌گونه بگوییم که اگر دانش و زمان مناسب برای سرمایه‌گذاری را ندارید، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم گزینه‌ی بهتری برای شما محسوب می‌شود. همچنین اگر سرمایه‌ی شما کم است و قصد سرمایه‌گذاری با پس‌انداز خود را دارید احتمالاً بهترین روش سرمایه‌گذاری برای شما سرمایه‌گذاری غیرمستقیم خواهد بود.

در کنار تمامی این توضیحات پیشنهاد می‌کنیم تا سطح آگاهی و دانش خود را پیرامون بازارهای مالی افزایش دهید. چرا که هر چه‌قدر علم بالاتری نسبت به بازارها داشته باشید در بلندمدت، می‌توانید بازده بهتری را کسب کنید.

بیمه‌ی باران همراه شما در سرمایه‌گذاری

 

کلیدواژه ها: سرمایه گذاری
نظرات خود را در باره این مقاله بنویسید
نظرات شما
نظری برای این مقاله ثبت نشده است