بهترین سرمایهگذاری در زمان تورم
- 8 Aazar 1401
- 0
- اشتراکگذاری
تصمیمگیری درست برای سرمایهگذاری در روزهایی که بازارهای مالی پرتلاطم هستند، اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از سختترین مراحل این کار انتخاب بهترین بازار برای سرمایهگذاری است. یک سرمایهگذاری درست میتواند محافظ خوبی برای پول ما در زمان تورم محسوب شود. البته سرمایهگذاری در زمان تورم تفاوتهای قابلتوجهی نسبت به سرمایهگذاری در زمان رکود دارد. نرخ دلار، شرایط عرضه و تقاضا در بازار، میزان بازدهی بازارها، عوامل سیاسی مختلف و ... از جمله عواملی هستند که برای سرمایهگذاری در زمان تورم باید به آن توجه کنیم. بااینوجود گزینههای مختلفی برای سرمایهگذاری در زمان تورم در دسترس است. در این مقاله ابتدا به تعریف تورم میپردازیم و سپس ضمن مقایسه بازارهای مختلف بهترین روش سرمایهگذاری در دوران تورم را بررسی خواهیم کرد.
تورم چیست؟
در سادهترین تعریف از تورم، میتوانیم اینگونه بگوییم که به افزایش سطح عمومی قیمت کالا و خدمات در دورههای زمانی مشخص تورم گفته میشود. این افزایش قیمت باعث کاهش قدرت خرید میشود. از همین جهت اگر سرمایهگذاریهای افراد مختلف در بازههای زمانی مشخص کمتر از نرخ تورم بازدهی داشته باشد سرمایهگذاری آنان با وجود داشتن بازدهی همراه با کاهش قدرت خرید بوده است.
استراتژی خود را در سرمایهگذاری مشخص کنید
برای شروع یک سرمایهگذاری قبل از هر اقدامی لازم است تا به برخی از ویژگیهای سرمایهگذاری خود توجه کنید. این ویژگیها مربوط به شخص شما میشود. بهعنوانمثال اگر شما فرد ریسکگریز باشید و اقدام به یک سرمایهگذاری پرریسک کنید، این اقدام میتواند باعث اتخاذ تصمیمهای هیجانی شود و سرمایهگذاری شما را با ضرر روبهرو کند، در ادامه به برخی از ویژگیها که قبل از سرمایهگذاری باید به آن توجه کنید اشاره میکنیم. این ویژگیها در تعیین استراتژی سرمایهگذاری شما نقش اساسی دارد.
مدتزمان سرمایهگذاری شما چگونه است؟ (کوتاهمدت یا بلندمدت)
سطح ریسکپذیری شما به چه نحوی است؟
میزان نقدینگی و حجم سرمایهگذاری شما چهقدر است؟
این سه عامل جز مهمترین عوامل هستند؛ اما باید به برخی از سؤالهای دیگر هم توجه کنیم. بهعنوانمثال آیا حاضر هستید که سرمایهگذاری شما تا چند ماه هیچ سودی نداشته باشد؟
بهترین بازار برای سرمایهگذاری در دوران تورم
شرایط بازارها برای سرمایهگذاری در زمان تورم یکسان نیست. برخی از این بازارها مدتزمان رشد کوتاهتری دارند و دوران رونق آنها کمتر است؛ برخی دیناآگر دوران رشد بلندتری دارند اما شیب سوددهی آنها کمتر است. همچنین گزینههای مختلفی برای سرمایهگذاری در زمان تورم وجود دارد. بهطور کلی میتوان بازارهای زیر را برای سرمایهگذاری در شرایط مختلف درنظر گرفت.
سرمایهگذاری در بازار مسکن
سرمایهگذاری در بانک
سرمایهگذاری در بازار طلا
سرمایهگذاری در خودرو
سرمایهگذاری در ارز و دلار
سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در بازار سهام
هرکدام از بازارهایی که در بالا نام بردیم دارای ویژگیهای مخصوص به خود است در ادامه با هرکدام از بازارها بیشتر آشنا میشویم.
سرمایهگذاری در بازار مسکن
از بهترین ویژگیهای بازار مسکن این است که معمولاً با افت قیمتی شدید و محسوسی روبهرو نمیشود و اصلاحات قیمت در آن معمولاً از طریق اصلاحات زمانی انجام میشود.
مزایای بازار مسکن
ریسک بسیار پایین
امکان کسب درآمد از طریق اجاره
عدم دارابودن اصلاحات شدید قیمتی
بازدهی قابلتوجه در بازههای بلندمدت
معایب بازار مسکن
نقدشوندگی پایین
حداقل سرمایهی بسیار بالا برای ورود به این بازار
نامناسب بودن برای سرمایه گذاری در کوتاهمدت
هزینه های مبادلاتی بالا
سرمایهگذاری در بانک
بسیاری از افراد سرمایهگذاری در بانک را امنترین و کمخطرترین نوع سرمایهگذاری میدانند. البته بر کسی پوشیده نیست که سرمایهگذاری در بانک نمیتواند مانع افت ارزش پولمان در بلندمدت شود. چراکه خصوصاً در سالهای اخیر، عمدتاً نرخ سود بانکی اختلاف معناداری با نرخ تورم داشته است.
مزایای سرمایهگذاری در بانک
ریسک بسیار پایین
دریافت سود ماهانه و قطعی
قابلیت سرمایهگذاری برای کوتاهمدت
معایب سرمایهگذاری در بانک
سود کمتر در سپردههای کوتاهمدت
افت ارزش پول به واسطهی سرمایهگذاری در بانک در بلندمدت
بازار طلا
بازار طلا از نظر بسیاری از مردم یک گزینهی مناسب برای سرمایهگذاری محسوب میشود. در طول تاریخ همواره طلا بهعنوان پناهگاهی امن برای سرمایه افراد تلقی شده و از محبوبیت بالایی نزد ایرانیان برخوردار بوده است. قیمت طلا در ایران بیشتر تحتتأثیر قیمت جهانی طلا و همچنین نرخ دلار است.
مزایای سرمایهگذاری در طلا
نقدشوندگی بالا
قابلیت سرمایهگذاری با پسانداز ماهیانه
بازدهی خوب و قابلتوجه در بلندمدت
معایب سرمایهگذاری در بازار طلا
ریسکهای مربوط به نگهداری و احتمال سرقت
امکان تقلب در عیار و وزن آن به هنگام خرید
بالابودن نسبی برخی از هزینه های مبادلاتی نظیر اجرت و مالیات
بازار خودرو
سرمایهگذاری در بازار خودرو در بسیاری از کشورها مرسوم نیست. در ایران بهواسطه رشد بسیار زیاد قیمت خودرو در سالهای اخیر این کالا قابلیت سرمایهگذاری پیدا کرده و افراد زیادی در این بازار جذب شدهاند.
برای این بازار نیز میتوان مزایا و معایب متعددی را در نظر گرفت. ازجمله این مزایا میتوان به بازدهی های نسبتاً بالا در برخی از مقاطع زمانی اشاره کرد. در برخی از دوره ها نیز اغلب اختلاف قیمت بین قیمت کارخانه و قیمت بازار آزاد سبب افزایش جذابیت سرمایه گذاری در این بازار شده است. اما این بازار خالی از ایراد هم نیست و سرمایه گذاری در آن از طریق خرید فیزیکی خودرو، هزینه های نگهداری و همینطور برخی از هزینه ها نظیر هزینه های بیمه و ... از بازدهی سرمایه گذاری میکاهد. امکان آسیبدیدن و ریسک های مربوط به سرقت و همینطور امکان کلاهبرداری در این بازار، از دیگر معایب سرمایه گذاری در خودرو است.
بازار ارز و دلار
سرمایهگذاری در بازار ارز و دلار در ایران طرفداران زیادی دارد و ازآنجاییکه متأسفانه ارزش پول کشورمان در بلندمدت همواره کاهشی بوده باعث شده تا علاقه برای سرمایهگذاری در این بازار دوچندان شود. برای سرمایه گذاری در این بازار نیز مزایا و معایب متعددی را میتوان متصور بود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مزایای سرمایهگذاری در بازار ارز
ریسک نسبتاً پایین در بلندمدت
نقدشوندگی نسبتاً آسان
امکان سرمایهگذاری با وجوه اندک
معایب سرمایهگذاری در بازار ارز
ریسک بسیار بالا در کوتاهمدت
نوسانات زیاد
امکان سرقت و خطرات مربوط به آن
سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری یک ابزار مالی برای سرمایهگذاری غیرمستقیم است. افراد مختلف بهواسطه صندوقها میتوانند در بازارهای مختلفی سرمایهگذاری کنند. در ایران انواع مختلف صندوقها وجود دارند؛ اما تعداد صندوقهای سهامی، با درآمد ثابت و صندوقهای مختلط از سایر صندوقهای سرمایهگذاری بیشتر است. افراد مختلف میتوانند بنا بر شرایط خود مانند سطح ریسک مورد پذیرششان اقدام به سرمایهگذاری در هرکدام از این صندوقها بنمایند.
مزایای صندوقهای سرمایهگذاری
امکان سرمایه گذاری غیرمستقیم
امکان سرمایهگذاری با پول کم
مدیریت حرفهای داراییها
نقدشوندگی بسیار بالا
قابلیت سرمایهگذاری در بازارهای مختلف
معایب صندوقهای سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری باتوجهبه ماهیت خود امر سرمایهگذاری را راحتتر میکند؛ اما بهطور کلی مواردی نظیر عدم مالکیت مستقیم در محل سرمایهگذاری شده نهایی و عدم امکان نفوذ در تصمیمات آنها (بهطور مثال سلب حق رأی در شرکتهای سرمایهگذاری شده توسط صندوق) را میتوانیم بهعنوان معایب سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری بدانیم. از سوی دیگر برای انتخاب یک صندوق باید بررسیهای لازم را داشته باشیم. سرمایهگذاری در یک صندوق نامناسب مانند این است که پول خود را به فردی بدهیم که دانش مالی ندارد و قاعدتاً در این حالت هم ریسک سرمایهگذاری بالا میرود و هم نمیتوانیم انتظار بازدهی مناسبی را داشته باشیم.
بازار سهام
سرمایهگذاری در بازار سهام امری تخصصی محسوب میشود. از همین رو افرادی که دانش لازم را ندارند معمولاً در بلندمدت با ضرر مواجه میشوند. آمار و ارقام در ۲۰ سال اخیر نشاندهندهی این بوده است که گرچه بازار سهام در برخی از سالها بازدهی بسیار بالایی داشته است؛ اما در برخی از سالها عملکرد این بازار منفی بوده است. کسب سود در دوران رکود این بازار کار نسبتاً دشواری است.
مزایای سرمایهگذاری در بازار سهام
نقدشوندگی بسیار بالا
قابلیت سرمایهگذاری با پول بسیار کم
بازدهی بالا در بلندمدت
معایب سرمایهگذاری در بازار سهام
ریسک بسیار بالا (اگر ریسکپذیر نیستید ترجیحاً سراغ این بازار نروید)
سرمایهگذاری مستقیم در بازار سهام نیازمند دانش مالی و تحلیلی زیادی است.
در بندهای قبلی به ویژگیهای برخی از بازارها پرداختیم؛ اما اینکه کدام یک از بازارها برای سرمایهگذاری در دوران تورم بهتر است نیازمند توجه به شرایط بازارها است، بهعنوانمثال آمار و ارقام مربوط به گذشته نشان داده است که معمولاً رشد بازار طلا پس از رشد نرخ ارز اتفاق میافتد و توجه به نسبتها و تغییرات این بازارها میتواند نکات سودمندی به ما ارائه دهد.
بیمه باران یک سرمایهگذاری با خیال راحت در همهی زمانها
بیمه باران طرحهای مختلفی را به وجود آورده است که شما به واسطهی آن میتوانید یک سرمایهگذاری متناسب با ویژگیهای خود داشته باشید. درواقع سرمایهگذاران مختلف میتوانند با هر میزان سرمایهای که دارند شروع به سرمایهگذاری در بیمهی باران کنند و از مزایای سرمایهگذاری غیرمستقیم بهرهمند شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر دراینخصوص پیشنهاد میکنیم تا صفحات مربوط به محصولات بیمه باران را مطالعه کنید.
جمعبندی
در زمان تورم و رشد بازارها، افراد به دنبال این هستند که تاحدامکان به واسطهی سرمایهگذاری در بازارها از بیارزش شدن پول خود جلوگیری کنند. اما برای تحقق این هدف باید در کنار توجه به ویژگیها و مزایا و معایب هر بازار، به پارامترهای بنیادی آن هم توجه کنیم. مدیریت سرمایه و تقسیم سرمایه در بازارهای مختلف هم میتواند به ما در راستای یک سرمایهگذاری مناسب در زمان تورم کمک کند.
نظرات شما