وبلاگ بیمه باران

با ما باشید تا در جریان قرار بگیرید

بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟

امکان دارد به این فکر کنید که بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟‌ در واقع هدف استفاده از پوشش بیمه عمر این است که پس از مرگ، مبلغ مشخصی در اختیار اعضای خانواده یا افرادی که نام آن‌ها در قرارداد قید شده است، قرار بگیرد.

در واقع فرد بیمه‌شده در هنگام انعقاد قرارداد به‌طور دقیق مشخص می‌کند که چه کسانی حق دسترسی به این مبلغ را دارند اما در مواردی نیز امکان دارد چنین کاری را انجام ندهد.

از همین رو برای دستیابی به پاسخ سوالاتی درباره اینکه شرایط لازم برای دریافت حق بیمه متوفی چیست؟ چه کسانی می‌توانند مبلغ مورد نظر را دریافت کنند؟ پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

منظور از بیمه عمر چیست؟

قبل از اینکه متوجه شوید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ بهتر است اطلاعاتی در رابطه با این نوع بیمه و شرایط که نیاز دارد، در اختیار داشته باشید.

درحال‌حاضر استفاده از بیمه عمر در سراسر جهان به یکی از روش‌های مناسب به‌عنوان ایجاد یک پشتوانه مالی برای اعضای خانواده به‌شمار می‌رود که شرایط مختلفی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

انواع مختلفی از بیمه عمر در شرکت‌ها ارائه می‌شود که از نظر زمان‌بندی برای پرداخت غرامت، تعداد افرادی که از آن سهم می‌برند و برخی معیارهای دیگر با هم تفاوت دارند.

در این بین بیمه عمر به شرط فوت یکی از انواع قراردادها محسوب می‌شود که بعد از مرگ فرد بیمه‌گذار، مبلغ مشخصی براساس مستمری ماهانه یا سالانه از سوی شرکت بیمه پرداخت می‌شود اما این پول به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

عوامل موثر در تعیین حق بیمه عمر به شرط فوت

در زمانی که فردی برای خرید بیمه عمر به شرط فوت اقدام می‌کند، شرکت مورد نظر مطابق به مبلغ پرداختی و عوامل دیگری همچون سن، جنسیت و میزان سلامت فرد حق بیمه را مشخص می‌کند.

موارد دیگری مانند نرخ مرگ و میر در هر بازه سنی، هزینه‌های مربوط به بیمه‌نامه و درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت مورد نظر نیز در تعیین این مبلغ نقش مهمی دارند.

بعد از فوت بیمه عمر در اختیار چه کسانی قرار می‌گیرد؟

بیمه‌گذار در زمان تنظیم قرارداد، به‌طور دقیق تعیین می‌کند که بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ به این افراد در اصلاح ذی‌نفع یا استفاده‌کننده می‌گویند.

باید این را در نظر داشته باشید که به‌طور کلی در بسیاری از شرکت‌های بیمه پیشنهاد می‌شود تا افرادی که امکان دسترسی به بیمه عمر بعد از فوت را دارند از میان وراث یا اقوام درجه یک باشند.

در واقع هدف اصلی از دریافت چنین بیمه‌نامه‌ای این است که اقوام درجه یک شامل همسر، پدر و مادر یا فرزندان به‌عنوان ذی‌نفع بتوانند بعد از مرگ فرد، از آتیه مالی برخوردار شوند.

البته هیچ‌گونه منع قانونی برای انتخاب اینکه مصرف‌کنندگان بیمه عمر افرادی غیر از وراث باشند نیز وجود ندارد و فرد بیمه‌شده می‌تواند از میان دیگر اقوام خود، ذی‌نفعان را انتخاب کند.

از طرفی شاید این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که درصورت عدم ذکر نام ذی‌نفع در قرارداد، بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ جواب آن کاملا واضح و آشکار است، به‌طور قانونی این حق به وراث می‌رسد.

چه تعدادی از افراد می‌توانند به‌عنوان دی‌نفع بیمه معرفی شوند؟

علاوه‌بر اینکه مهم است بدانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید به این مسئله نیز توجه داشته باشید که فرد به‌عنوان بیمه‌گذار اجازه دارد تا چند نفر را به‌عنوان استفاده‌کننده یا ذی‌نفع انتخاب کنید.

در همین راستا اگر فردی قصد داشته باشد تا بیش از یک نفر را به‌عنوان ذی‌نفع خود بعد از مرگ انتخاب کند، شرکت بیمه اجازه معرفی 5 تا 6 نفر را به او می‌دهد و باید تمام مشخصات مورد نیاز را ارائه دهد.

از سوی دیگر باید این را هم در نظر بگیرید که در کنار ارائه مشخصات هویتی هر فرد، باید دقیقا مشخص کنید که هر کدام از آن‌ها چند درصد از مبلغ بیمه عمر را بعد از مرگ بیمه‌گذار به‌دست می‌آورند.

به این نکته هم توجه داشته باشید که فرد بیمه‌شده نمی‌تواند نام یک فرد حقیقی که هیچ‌گونه‌ نسبت درجه یک نسبی یا سببی با او ندارد را به‌عنوان ذی‌نفع در قرارداد بیمه عمر بعد از فوت درج کند.

قوانین مربوط به فرزندان زیر سن قانونی برای دریافت بیمه عمر

به‌طور کلی بیمه‌گذار این اجازه را دارد که نام تمامی فرزندان خود اعم از کسانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند را در قرارداد درج کند اما درصورتی‌که والد تا قبل از اینکه فرزندش به شن قانونی برسد فوت کند غرامت نزد شرکت باقی می‌ماند.

در همین راستا باید بدانید فرزندان زیر سن قانونی هم در لیست اینکه بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق می‌گیرد؟ قرار دارند اما تا زمانی که به 18 سالگی برسند حق استفاده از آن را نخواهند داشت.

معرفی شرکت‌های خیریه به‌عنوان ذی‌نفع بیمه عمر چگونه است؟

در مواردی امکان دارد که فرد قصد داشته باشد تا مبلغ غرامتی که بعد از فوت او از سوی شرکت بیمه پرداخت می‌شود در اختیار موسسه‌های خیریه قرار بگیرد.

بر همین اساس باید این‌طور گفت که امکان چنین کاری از سوی برخی از شرکت‌های بیمه وجود دارد و تنها درصورتی فرد بیمه‌گذار می‌تواند این فرایند را انجام دهد که موسسه خیریه دارای شماره ثبت باشد.

مقدار مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چگونه تعیین می‌شود؟

تعیین میزان مبلغی که بعد از مرگ در اختیار ذی‌نفعان قرار می‌گیرد با توجه به شرکت بیمه و میزان حق پرداختی از سوی افراد متفاوت خواهد بود و سازمان‌های مختلف نیز مبالغ مشخصی را برای این منظور در نظر می‌گیرند.

از همین رو مبلغ پرداختی بیمه عمر برای فرهنگیان، افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند یا بازنشستگان نیروهای مسلح با توجه به قوانین مشخصی هر ساله تعیین می‌شود.

برای افرادی که بر اثر حادثه فوت می‌کنند مبلغی که در ازای بیمه عمر به افرادی که نام آن‌ها در قرارداد قید شده، پرداخت می‌شود تا 3 برابر حق بیمه نسبت به مرگ عادی نیز در نظر گرفته خواهد شد.

تعیین این مبلغ برای بازنشستگان نیروهای مسلح که از بیمه عمر استفاده می‌کنند کمی تفاوت دارد پس در این حالت علاوه‌بر اینکه مهم است بدانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید به میزان مبلغ نیز توجه داشته باشید.

درصورتی‌که فرد به شهادت برسد، هزینه‌ای معادل با 6 برابر حق بیمه به وارثان تعلق می‌گیرد این در حالی است فوت به‌دلایل قیود خدمتی باعث می‌‌شود که این مبلغ تا 5 برابر باشد.

در ضمن اگر فرد به هر دلیل دیگری فوت کرده باشد در این صورت 4 برابر مبلغی که به‌عنوان سهم دولت و فرد بیمه‌شده به صندوق بیمه ارائه شده، در اختیار وراث قرار می‌گیرد.

چگونگی تقسیم بیمه عمر بعد از فوت

زمانی که متوجه می‌شوید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید این را هم در نظر گرفت که حق بیمه به چه صورتی میان افراد تقسیم می‌شود که به شرح زیر است.

پرداخت حق بیمه با معرفی ذی‌نفعان

یکی از کارهای مهمی که برای دریافت بیمه عمر انجام می‌شود، این است که نام افرادی به‌عنوان ذی‌نفع در قرارداد ذکر شده باشد و برای هر کدام از آن‌ها درصد تعیین شود تا شرکت بیمه بتواند براساس قوانین تقسیم غرامت را انجام دهد و هر کسی سهم خود را دریافت کند.

اگر بیمه‌گذار میزان درصد دریافتی از سوی ذی‌نفعان را مشخص نکرده باشد، در این صورت شرکت بیمه وظیفه دارد تا مبلغ مورد نظر را به‌طور یکسان بین آن‌ها تقسیم کند.

تقسیم حق بیمه بین وراث

در بعضی مواقع امکان دارد که فرد بیمه‌گذار نام هیچ شخصی را به‌عنوان استفاده‌کننده یا ذی‌نفع در قرارداد خود ذکر نکند که در این صورت شرکت بیمه وظیفه دارد تا براساس قوانین کشوری در رابطه به سهم ارث عمل کند.

بر همین اساس قوانینی که برای تقسیم مبلغ مورد نظر بین وراث در نظر گرفته می‌شود به این صورت خواهد بود که به پسرها 2 سهم و دخترها یک سهم تعلق می‌گیرد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت بیمه عمر متوفی

حال که می‌دانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید این را هم در نظر داشته باشید که شما به‌عنوان ذی‌نفع لازم است تا مدارکی را برای دریافت حق بیمه تهیه کنید که به شرح زیر هستند:

  • دریافت و تکمیل فرم مربوط به درخواست خسارت فوت
  • در کنار ارائه اصل بیمه‌نامه باید تمامی ضمیمه‌ها و الحاقیه‌های مورد نیاز را هم در اختیار شرکت بیمه قرار دهید.
  • اصل یا کپی برابر اصل گواهی فوت که از سوی اداره ثبت احوال یا کنسولگری‌های سفارت ایران در کشورهای خارجی تایید شده باشد.
  • رونوشت برابر اصل یا اصل گواهی سازمان ثبت احوال
  • تمامی مدارک بیمارستانی مربوط به متوفی
  • اگر مرگ بیمه‌گذار بر اثر حادثه اتفاق افتاده باشد لازم است که برای دریافت حق بیمه گزارش تصادف فوتی یا جرحی را ارائه دهید.
  • کپی برابر اصل یا اصل نظریه پزشک قانونی یا دکتر معالج
  • کپی برابر اصل از مدارک هویتی بیمه‌شده و تمامی ذی‌نفعان که شامل شناسنامه و کارت ملی می‌شود.

در کنار تمامی مدارکی که باید برای دریافت حق بیمه به شرکت مورد نظر ارائه دهید، درصورتی‌که متوفی هیچ‌گونه اسمی از افراد ذی‌نفع نبرده باشد باید گواهی انحصار وراثت را هم در اختیار داشته باشید.

جمع‌بندی

بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ سوالی که امکان دارد ذهن برخی از افراد را درگیر کند به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده شما به تازگی فوت شده باشد و از قرارداد بیمه عمر او باخبر باشید.

در این راستا باید گفت که اگر بیمه‌گذار در هنگام تنظیم قرارداد، نام افرادی را به‌عنوان ذی‌نفع قید کرده و درصد مشخصی برای آن‌ها در نظر گرفته باشد، براساس قوانین سهم هر فرد به او تعلق می‌گیرد.

در مواردی که بیمه‌شده هیچ نامی را عنوان نکرده باشد مطابق با قوانین کشوری در رابطه با تقسیم ارث، اعضای خانواده می‌توانند سهم خود را از حق بیمه دریافت کنند که برای این کار نیاز به ارائه مدارک خاصی دارند.

نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان چگونه است؟ بدون شک به‌عنوان یک پدر و مادر، می‌خواهید بهترین آینده ممکن را برای فرزندان خود فراهم کنید و شرایط ایده‌آلی را برای زندگی آن‌ها به‌وجود آورید.

شما تلاش زیادی می‌کنید تا به کودکان خود خانه‌ای امن، آموزش عالی و همه فرصت‌هایی که برای موفقیت در زندگی نیاز دارند، بدهید اما اگر دیگر برای حمایت از آن‌ها در کنارشان نبودید چه اتفاقی می‌افتد؟ بیمه عمر می‌تواند در این مورد به شما کمک کند.

کلیدواژه ها:
نظرات خود را در باره این مقاله بنویسید
نظرات شما
نظری برای این مقاله ثبت نشده است