بیمه عمر یا بیمه تکمیلی
- 1 Aabaan 1402
- 0
- اشتراکگذاری
بیمه عمر یا بیمه تکمیلی؟ کدام یک برای شما بهتر است؟ هرچند امکان دارد برخی از افراد تصور کنند که این 2 مورد از نظر پوششهای درمانی و خدماتی که ارائه میدهند شبیه به هم باشند اما باید گفت که این باور تا حدودی اشتباه است.
با در نظر گرفتن این مسئله که هزینههای درمانی افزایش پیدا کرده، یکی از مهمترین دغدغههای افراد برخورداری از پوشش بیمه برای خدمات پزشکی است که بیمههای تکمیلی و عمر نیز میتوانند برای این منظور استفاده شوند.
برای اینکه متوجه شوید این 2 نوع بیمه چه خدمات دارند و کدام یک میتواند انتظارات شما را بهخوبی برآورده کند در ادامه مقاله قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
منظور از بیمه عمر چیست؟
وقتی این موضوع در ذهن شما شکل میگیرد که بدانید بیمه عمر یا بیمه تکمیلی کدام یک بهتر است؟ به این معنی است که امکان دارد هنوز آشنایی کاملی با این خدمات در اختیار نداشته باشید، پس بهتر است در ابتدا اطلاعاتی درباره هر کدام از آنها ارائه دهیم.
در رابطه با بیمه عمر باید اینطور گفت که نوعی سرمایهگذاری است و به شما این امکان را میدهد تا با پرداخت مبلغی بهصورت دورههای زمانی مشخص، بتوانید یک پسانداز برای آینده خانواده خود داشته باشید.
از سوی دیگر بیمه عمر معمولا سود تضمینی، پوششهای درمانی و انواع مختلفی از بیمه را نیز به متقاضیان ارائه میدهد که باعث میشود تا مورد استقبال بسیاری از افراد قرار بگیرد.
انواع مختلف بیمههای عمر شامل زمانی، مستمری، بازنشستگی، مختلط پسانداز، مانده بدهکار و سرمایهگذاری است که هر کدام شرایط خاص و ویژهای را برای متقاضیان دارند.
پوششهای درمانی بیمه عمر کدام است؟
انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی با توجه به شرایطی که هر کدام از آنها برای پوششهای درمانی در نظر میگیرند بسیار حائز اهمیت خواهد بود. امکان دارد شما تمایل به استفاده از هر 2 نوع را داشته باشید اما محدودیتهای مالی این اجازه را به شما ندهد.
از همین رو توجه به اینکه بیمه عمر یا تکمیلی چه نوع خدماتی را به شما ارائه می دهند، کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشید، در ادامه مهمترین پوششهای درمانی بیمه عمر را شرح میدهیم.
پوشش هزینه درمان بیماریهای خاص در بیمه عمر
در مواردی که فرد به نوعی بیماری خاص مبتلا باشد میتواند با استفاده از این پوشش بیمهای هزینههای درمان خود را دریافت کند که البته با توجه به نوع بیماری، هزینه پرداختی از سوی شرکت بیمه متفاوت خواهد بود.
بیماریهای خاصی که شرکتهای مختلف برای بیمه عمر تحت پوشش قرار میدهند شامل سکته قلبی، انواع سرطانها، سکته مغزی، جراحی باز قلب و پیوند اعضای اصلی بدن است.
در زمان انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی از نظر پوشش درمانی بهتر است به تفاوتهایی که میان شرکتهای ارائهدهنده خدمات وجود دارد نیز توجه داشته باشید.
با توجه به این مسئله معمولا شرکتهای بیمه برای ارائه پوشش درمانی بیماریهای خاص از نظر معیارهایی همچون تعداد بیماریها، بازه سنی، مدت دوره انتظار و همچنین سقف تعهدات با یکدیگر تفاوت دارند.
پوشش درمان پزشکی ناشی از حادثه با بیمه عمر
یکی از خدمات و پوششهای اضافی که هنگام خرید بیمه عمر میتوانید دریافت کنید مربوط به هزینه درمان بر اثر بروز حوادث غیر عمدی است که بدون دخالت بیمهگذار اتفاق میافتد.
حوادثی که این نوع از پوشش بیمه عمر در بر میگیرد شامل مسمومیت با اسید، مواد خورنده و گاز، غرقشدن و ابتلای افراد به بیماریهای باکتریایی یا ویروسی است.
در هر شرکت بیمه بهطور معمول یک سقف مبلغی مشخص برای هزینههای پرداختی در نظر گرفته میشود که افراد در صورت وقوع هر کدام از این حوادث میتوانند، هزینه درمانی را دریافت کنند.
پوشش بروز حوادث در هنگام دفاع مشروع یا نجات داراییها با بیمه عمر
با در نظر گرفتن حوادث و بلاهای طبیعی همچون سیل و زلزله که امکان بروز خسارتهای جانی و مالی را برای افراد بهدنبال دارد، برخی از شرکتهای بیمه این نوع پوشش اضافی را نیز در نظر میگیرند.
باید به این مسئله توجه داشته باشید که اگر در هنگام انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی، ترجیح دادید که سرمایهگذاری خود را روی بیمه عمر انجام دهید میتوانید این پوشش اضافی را هم بهصورت اختیاری در قرارداد ذکر کنید.
البته بهتر است بدانید که چنین پوششی معمولا باره زمانی مشخصی را شامل نمیشود و فردی که در هنگام خرید بیمه عمر، این خدمات را انتخاب میکند امکان استفاده از آن بلافاصله بعد از شروع بیمهنامه وجود دارد.
امکان استفاده از کارت بیمه تکمیلی در بیمه عمر
در زمان خرید بیمه عمر، برخی از نمایندگیها برای ترغیب متقاضیان مزیتی تحت عنوان کارت بیمه تکمیلی را به افراد پیشنهاد میدهند که در واقع از سوی شرکت صادر نمیشود و شرکت هیچگونه مسئولیتی در قبال آنها ندارد.
در واقع نمایندگیها از طریق توافقهایی که با برخی از شرکتهای خصوصی فعال در حوزه درمان دارند، کارتی با عنوان بیمه تکمیلی به شما ارائه میدهند که تنها در تعداد محدودی از مراکز درمانی قابل استفاده است و برخی از بیماریها را شامل میشود.
با بیمه تکمیلی بیشتر آشنا شوید
تا اینجا بهمنظور تصمیمگیری برای انتخاب بیمه عمر یا بیمه تکمیلی، تمامی نکاتی که باید درباره پوششهای درمانی و خدماتی که با خرید بیمه عمر به شما تعلق میگیرد را متوجه شدهاید.
حال باید به این مسئله دقت کنید که بیمه تکمیلی به چه معنا است و چه خدماتی را در اختیار شما قرار میدهد تا در صورت نیاز و با توجه به شرایط خود نسبت به انتخاب این نوع بیمه اقدام کنید.
باید این را در نظر بگیرید که کارایی اصلی بیمه تکمیلی تنها برای دریافت خدمات درمانی است و هیچگونه سابقه یا پشتوانه مالی برای شما ایجاد نمیکند و درصورتیکه استفادهای از آن نداشته باشید نیاز به تمدید مجدد دارد.
البته باید به این مسئله توجه داشته باشید، ازآنجاییکه کاربرد بیمه تکمیلی تنها برای موارد پزشکی است پس میتوان انتظار داشت که شما با پرداخت حق بیمه بتوانید از پوشش بسیاری از خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار شوید.
انواع بیمه تکمیلی نیز شامل انفرادی، خانوادگی و گروهی بوده که در هر کدام از آنها باید تعداد نفراتی که تحت پوشش قرار میگیرند مشخص شود و معمولا بیمه تکمیلی گروهی برای سازمانها مناسب است.
پوششهای درمانی در بیمه تکمیلی
با در نظر گرفتن اینکه شما کدام نوع بیمه تکمیلی را ترجیح میدهید و شرکت مورد نظر تا چه سقفی از هزینهها را پرداخت میکند، میتوان گفت پوششهای درمانی به شرح زیر هستند:
- هزینههای مربوط به بستری بیمارستان برای جراحی عمومی و تخصصی، آنژیوگرافی قلب، شیمیدرمانی، رادیوتراپی و انواع سنگشکن که در بیمارستانها و مراکز طرف قرارداد انجام میشود.
- جراحیهای حساس که میتواند شامل پیوند کلیه، قلب، کبد، ریه، مغز استخوان، عملهای مربوط به اعصاب و مغز، سرطان و مشکلات قلبی نیز جزء پوششهای درمانی بیمه تکمیلی است.
- در هنگام انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی باید این را در نظر داشته باشید که پوششهای درمانی تکمیلی شامل خدمات پاراکلینیکی مانند MRI، سیتی اسکن، سونوگرافی، آندوسکوپی، ماموگرافی، اکوکاردیوگرافی و دانسیومتری هم میشود.
- تعدادی از آزمایشهای تشخیصی همچون نوار عضله، مثانه، عصب و نوار مغز به همراه تست ورزش، آلرژی، تنفسی، بینانیسنجی و هولترمانیتورینگ نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی است.
- بیمه تکمیلی پوششهایی را برای جراحیهای سرپایی مانند لیزردرمانی، تخلیه کیست، شکستگی، بخیه، دررفتگی، کرایوتراپی، بیوبسی و اکسیزیونلیپوم را در بر میگیرد.
- خدمات دیگری که میتوانید در زمان انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی از نظر پوشش درمانی در نظر بگیرید مربوط به آزمایشهای آسیبشناسی، پاتوبیولوژی، فیزیوتراپی و ژنتیک پزشکی است.
سایر پوششهای درمانی خاص در بیمه تکمیلی
برخی از موارد خاص وجود دارد که تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرند و افراد میتوانند با توجه به سقف تعهدات ارائهشده از سوی شرکتها از آنها بهرهمند شوند که عبارتاند از:
- هزینههای مورد نیاز برای زایمان طبیعی و سزارین
- مبالغی که برای ویزیت و دارو پرداخت میشود.
- هزینههایی که صرف درمانهای نازایی و ناباروری میشود و شامل جراحیهای IUI، IVF، ZIFT، GIFT و میکرواینجکشن است.
- درمانهای اورژانسی که در موارد غیربستری اتفاق میافتد.
- پوشش بیمه تکمیلی میتواند هزینههای دندانپزشکی مانند جرمگیری، بروساژ، درمان ریشه، ترمیم، کشیدن دندان و روکش را شامل شود.
- تستهای غربالگری جنین نیز جزء پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرد.
- هزینه تهیه پروتز
بیمه عمر یا بیمه تکمیلی؟
حال که تمام اطلاعات مورد نیاز درباره بیمه عمر و تکمیلی را در اختیار دارید و بهخوبی متوجه میشوید که هر کدام از آنها چه پوششهایی را ارئه میدهند، در ادامه یک مقایسه کلی بین آنها انجام میدهیم.
درصورتیکه قصد دارید تا با خرید یک بیمهنامه به نوعی سرمایهگذاری دست بزنید و در آینده، خانواده خود را از نظر مالی تامین کنید و مطمئن شوید که آنها از یک حاشیه امن برخودار هستند، بیمه عمر میتواند انتخاب مناسبی باشد.
از سوی دیگر پوششهای درمانی که در هر کدام از این بیمهها ارائه میشود تفاوتهای زیادی با هم دارند و میتوان گفت که بیمه عمر محدودیت زیادی در این خصوص دارد.
با در نظر گرفتن تمام این موارد زمانی که میپرسید از نظر برخوداری از پوششهای درمانی بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی کدام یک را انتخاب کنیم؟ بدون شک باید گفت تکمیلی برای شما مناسبتر است.
تعهداتی که از سوی بیمه تکمیلی برای پرداخت هزینههای درمان ارائه میشود این امکان را برای شما فراهم میکند تا در صورت مشکلات پزشکی برای خود و اعضای خانواده، از نظر تقبل بخش زیادی از مبالغ درمانی مطمئن باشید.
هرچند در زمان انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی، باید این مسئله را هم در نظر گرفت که انتخاب همزمان آنها میتواند رفاه و آسایش بیشتری را در زمان حال و آینده برای اعضای خانواده ایجاد کند اما باز هم تصمیمگیری بر عهده شما قرار دارد.
جمعبندی
امکان دارد انتخاب بین بیمه عمر یا بیمه تکمیلی برای شما کمی دشوار باشد اما باید به این مسئله توجه کنید که هر کدام از این موارد پوششهای درمانی متفاوتی را ارائه میدهند که بهعنوان بزرگترین وجه تمایز آنها در نظر گرفته میشود.
بیمه عمر نوعی سرمایهگذاری برای آینده است که در کنار آن امکان برخوداری از برخی تعهدات پوششی جهت درمان نیز وجود دارد اما بیمه تکمیلی صرفا برای مصارف پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
امکان دارد به این فکر کنید که بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ در واقع هدف استفاده از پوشش بیمه عمر این است که پس از مرگ، مبلغ مشخصی در اختیار اعضای خانواده یا افرادی که نام آنها در قرارداد قید شده است، قرار بگیرد.
در واقع فرد بیمهشده در هنگام انعقاد قرارداد بهطور دقیق مشخص میکند که چه کسانی حق دسترسی به این مبلغ را دارند اما در مواردی نیز امکان دارد چنین کاری را انجام ندهد.
از همین رو برای دستیابی به پاسخ سوالاتی درباره اینکه شرایط لازم برای دریافت حق بیمه متوفی چیست؟ چه کسانی میتوانند مبلغ مورد نظر را دریافت کنند؟ پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
منظور از بیمه عمر چیست؟
قبل از اینکه متوجه شوید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ بهتر است اطلاعاتی در رابطه با این نوع بیمه و شرایط که نیاز دارد، در اختیار داشته باشید.
درحالحاضر استفاده از بیمه عمر در سراسر جهان به یکی از روشهای مناسب بهعنوان ایجاد یک پشتوانه مالی برای اعضای خانواده بهشمار میرود که شرایط مختلفی برای آن در نظر گرفته میشود.
انواع مختلفی از بیمه عمر در شرکتها ارائه میشود که از نظر زمانبندی برای پرداخت غرامت، تعداد افرادی که از آن سهم میبرند و برخی معیارهای دیگر با هم تفاوت دارند.
در این بین بیمه عمر به شرط فوت یکی از انواع قراردادها محسوب میشود که بعد از مرگ فرد بیمهگذار، مبلغ مشخصی براساس مستمری ماهانه یا سالانه از سوی شرکت بیمه پرداخت میشود اما این پول به چه کسانی تعلق میگیرد؟
عوامل موثر در تعیین حق بیمه عمر به شرط فوت
در زمانی که فردی برای خرید بیمه عمر به شرط فوت اقدام میکند، شرکت مورد نظر مطابق به مبلغ پرداختی و عوامل دیگری همچون سن، جنسیت و میزان سلامت فرد حق بیمه را مشخص میکند.
موارد دیگری مانند نرخ مرگ و میر در هر بازه سنی، هزینههای مربوط به بیمهنامه و درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای شرکت مورد نظر نیز در تعیین این مبلغ نقش مهمی دارند.
بعد از فوت بیمه عمر در اختیار چه کسانی قرار میگیرد؟
بیمهگذار در زمان تنظیم قرارداد، بهطور دقیق تعیین میکند که بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ به این افراد در اصلاح ذینفع یا استفادهکننده میگویند.
باید این را در نظر داشته باشید که بهطور کلی در بسیاری از شرکتهای بیمه پیشنهاد میشود تا افرادی که امکان دسترسی به بیمه عمر بعد از فوت را دارند از میان وراث یا اقوام درجه یک باشند.
در واقع هدف اصلی از دریافت چنین بیمهنامهای این است که اقوام درجه یک شامل همسر، پدر و مادر یا فرزندان بهعنوان ذینفع بتوانند بعد از مرگ فرد، از آتیه مالی برخوردار شوند.
البته هیچگونه منع قانونی برای انتخاب اینکه مصرفکنندگان بیمه عمر افرادی غیر از وراث باشند نیز وجود ندارد و فرد بیمهشده میتواند از میان دیگر اقوام خود، ذینفعان را انتخاب کند.
از طرفی شاید این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که درصورت عدم ذکر نام ذینفع در قرارداد، بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ جواب آن کاملا واضح و آشکار است، بهطور قانونی این حق به وراث میرسد.
چه تعدادی از افراد میتوانند بهعنوان دینفع بیمه معرفی شوند؟
علاوهبر اینکه مهم است بدانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید به این مسئله نیز توجه داشته باشید که فرد بهعنوان بیمهگذار اجازه دارد تا چند نفر را بهعنوان استفادهکننده یا ذینفع انتخاب کنید.
در همین راستا اگر فردی قصد داشته باشد تا بیش از یک نفر را بهعنوان ذینفع خود بعد از مرگ انتخاب کند، شرکت بیمه اجازه معرفی 5 تا 6 نفر را به او میدهد و باید تمام مشخصات مورد نیاز را ارائه دهد.
از سوی دیگر باید این را هم در نظر بگیرید که در کنار ارائه مشخصات هویتی هر فرد، باید دقیقا مشخص کنید که هر کدام از آنها چند درصد از مبلغ بیمه عمر را بعد از مرگ بیمهگذار بهدست میآورند.
به این نکته هم توجه داشته باشید که فرد بیمهشده نمیتواند نام یک فرد حقیقی که هیچگونه نسبت درجه یک نسبی یا سببی با او ندارد را بهعنوان ذینفع در قرارداد بیمه عمر بعد از فوت درج کند.
قوانین مربوط به فرزندان زیر سن قانونی برای دریافت بیمه عمر
بهطور کلی بیمهگذار این اجازه را دارد که نام تمامی فرزندان خود اعم از کسانی که هنوز به سن قانونی نرسیدهاند را در قرارداد درج کند اما درصورتیکه والد تا قبل از اینکه فرزندش به شن قانونی برسد فوت کند غرامت نزد شرکت باقی میماند.
در همین راستا باید بدانید فرزندان زیر سن قانونی هم در لیست اینکه بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ قرار دارند اما تا زمانی که به 18 سالگی برسند حق استفاده از آن را نخواهند داشت.
معرفی شرکتهای خیریه بهعنوان ذینفع بیمه عمر چگونه است؟
در مواردی امکان دارد که فرد قصد داشته باشد تا مبلغ غرامتی که بعد از فوت او از سوی شرکت بیمه پرداخت میشود در اختیار موسسههای خیریه قرار بگیرد.
بر همین اساس باید اینطور گفت که امکان چنین کاری از سوی برخی از شرکتهای بیمه وجود دارد و تنها درصورتی فرد بیمهگذار میتواند این فرایند را انجام دهد که موسسه خیریه دارای شماره ثبت باشد.
مقدار مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چگونه تعیین میشود؟
تعیین میزان مبلغی که بعد از مرگ در اختیار ذینفعان قرار میگیرد با توجه به شرکت بیمه و میزان حق پرداختی از سوی افراد متفاوت خواهد بود و سازمانهای مختلف نیز مبالغ مشخصی را برای این منظور در نظر میگیرند.
از همین رو مبلغ پرداختی بیمه عمر برای فرهنگیان، افرادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند یا بازنشستگان نیروهای مسلح با توجه به قوانین مشخصی هر ساله تعیین میشود.
برای افرادی که بر اثر حادثه فوت میکنند مبلغی که در ازای بیمه عمر به افرادی که نام آنها در قرارداد قید شده، پرداخت میشود تا 3 برابر حق بیمه نسبت به مرگ عادی نیز در نظر گرفته خواهد شد.
تعیین این مبلغ برای بازنشستگان نیروهای مسلح که از بیمه عمر استفاده میکنند کمی تفاوت دارد پس در این حالت علاوهبر اینکه مهم است بدانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید به میزان مبلغ نیز توجه داشته باشید.
درصورتیکه فرد به شهادت برسد، هزینهای معادل با 6 برابر حق بیمه به وارثان تعلق میگیرد این در حالی است فوت بهدلایل قیود خدمتی باعث میشود که این مبلغ تا 5 برابر باشد.
در ضمن اگر فرد به هر دلیل دیگری فوت کرده باشد در این صورت 4 برابر مبلغی که بهعنوان سهم دولت و فرد بیمهشده به صندوق بیمه ارائه شده، در اختیار وراث قرار میگیرد.
چگونگی تقسیم بیمه عمر بعد از فوت
زمانی که متوجه میشوید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید این را هم در نظر گرفت که حق بیمه به چه صورتی میان افراد تقسیم میشود که به شرح زیر است.
پرداخت حق بیمه با معرفی ذینفعان
یکی از کارهای مهمی که برای دریافت بیمه عمر انجام میشود، این است که نام افرادی بهعنوان ذینفع در قرارداد ذکر شده باشد و برای هر کدام از آنها درصد تعیین شود تا شرکت بیمه بتواند براساس قوانین تقسیم غرامت را انجام دهد و هر کسی سهم خود را دریافت کند.
اگر بیمهگذار میزان درصد دریافتی از سوی ذینفعان را مشخص نکرده باشد، در این صورت شرکت بیمه وظیفه دارد تا مبلغ مورد نظر را بهطور یکسان بین آنها تقسیم کند.
تقسیم حق بیمه بین وراث
در بعضی مواقع امکان دارد که فرد بیمهگذار نام هیچ شخصی را بهعنوان استفادهکننده یا ذینفع در قرارداد خود ذکر نکند که در این صورت شرکت بیمه وظیفه دارد تا براساس قوانین کشوری در رابطه به سهم ارث عمل کند.
بر همین اساس قوانینی که برای تقسیم مبلغ مورد نظر بین وراث در نظر گرفته میشود به این صورت خواهد بود که به پسرها 2 سهم و دخترها یک سهم تعلق میگیرد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت بیمه عمر متوفی
حال که میدانید بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ باید این را هم در نظر داشته باشید که شما بهعنوان ذینفع لازم است تا مدارکی را برای دریافت حق بیمه تهیه کنید که به شرح زیر هستند:
- دریافت و تکمیل فرم مربوط به درخواست خسارت فوت
- در کنار ارائه اصل بیمهنامه باید تمامی ضمیمهها و الحاقیههای مورد نیاز را هم در اختیار شرکت بیمه قرار دهید.
- اصل یا کپی برابر اصل گواهی فوت که از سوی اداره ثبت احوال یا کنسولگریهای سفارت ایران در کشورهای خارجی تایید شده باشد.
- رونوشت برابر اصل یا اصل گواهی سازمان ثبت احوال
- تمامی مدارک بیمارستانی مربوط به متوفی
- اگر مرگ بیمهگذار بر اثر حادثه اتفاق افتاده باشد لازم است که برای دریافت حق بیمه گزارش تصادف فوتی یا جرحی را ارائه دهید.
- کپی برابر اصل یا اصل نظریه پزشک قانونی یا دکتر معالج
- کپی برابر اصل از مدارک هویتی بیمهشده و تمامی ذینفعان که شامل شناسنامه و کارت ملی میشود.
در کنار تمامی مدارکی که باید برای دریافت حق بیمه به شرکت مورد نظر ارائه دهید، درصورتیکه متوفی هیچگونه اسمی از افراد ذینفع نبرده باشد باید گواهی انحصار وراثت را هم در اختیار داشته باشید.
جمعبندی
بیمه عمر بعد از فوت به چه کسی تعلق میگیرد؟ سوالی که امکان دارد ذهن برخی از افراد را درگیر کند به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده شما به تازگی فوت شده باشد و از قرارداد بیمه عمر او باخبر باشید.
در این راستا باید گفت که اگر بیمهگذار در هنگام تنظیم قرارداد، نام افرادی را بهعنوان ذینفع قید کرده و درصد مشخصی برای آنها در نظر گرفته باشد، براساس قوانین سهم هر فرد به او تعلق میگیرد.
در مواردی که بیمهشده هیچ نامی را عنوان نکرده باشد مطابق با قوانین کشوری در رابطه با تقسیم ارث، اعضای خانواده میتوانند سهم خود را از حق بیمه دریافت کنند که برای این کار نیاز به ارائه مدارک خاصی دارند.
نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان چگونه است؟ بدون شک بهعنوان یک پدر و مادر، میخواهید بهترین آینده ممکن را برای فرزندان خود فراهم کنید و شرایط ایدهآلی را برای زندگی آنها بهوجود آورید.
شما تلاش زیادی میکنید تا به کودکان خود خانهای امن، آموزش عالی و همه فرصتهایی که برای موفقیت در زندگی نیاز دارند، بدهید اما اگر دیگر برای حمایت از آنها در کنارشان نبودید چه اتفاقی میافتد؟ بیمه عمر میتواند در این مورد به شما کمک کند.
منظور از بیمه عمر تامین آینده کودکان چیست؟
بیمه عمر کودک نوعی قرارداد است که هزینههای درمانی آنها را پوشش میدهد و نوعی تامین مالی برای آینده آنها در نظر گرفته میشود که والدین میتوانند برای خود یا فرزندانشان خریداری کنند.
با توجه به اینکه استفاده از این بیمه هیچگونه محدودیت سنی ندارد، افراد میتوانند بعد از به دنیا آمدن فرزند خود نسبت به اخذ قرارداد به یکی از شرکتهای بیمه مراجعه کنند.
چرا استفاده از بیمه عمر برای آینده کودک اهمیت دارد؟
در واقع میتوان گفت اهمیت نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان باعث میشود تا والدین نسبت به خرید بیمهنامه و دریافت خدماتی که از این طریق ارائه میشود، ترغیب شوند.
درحالحاضر نیز در سراسر دنیا بیمه آتیه کودکان مورد استفاده قرار میگیرد و البته دلایل زیادی وجود دارد که نشان میدهد استفاده از این طرح میتواند برای فرزندان بسیار مهم و ضروری باشد.
بر همین اساس چه شما برای خودتان بیمه عمر را خریداری کنید یا فرزندانتان را تحت پوشش یکی از بیمهنامههای عمر برای کودک قرار دهید، دلایل زیر میتواند اهمیت این کار را برای شما آشکار کند.
نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان و حمایت مالی آنها
اگر بهطور ناگهانی فوت کنید، بیمه عمر از فرزندان شما حمایت مالی میکند به این صورت که با استفاده از سود سپرده امکان پرداخت بسیاری از هزینهها برای آنها فراهم میشود.
بدون بیمه عمر، ممکن است فرزندان شما بهسختی به زندگی خود ادامه دهند یا امکان دارد برای پرداخت صورتحسابهای عادی و روزمره دچار مشکل شوند.
این را هم در نظر داشته باشید که افزایش هزینههای زندگی و شرایط تورمی موجود باعث میشود که بسیاری از افراد سعی کنند تا از همان سالهای ابتدایی به فکر پسانداز و سرمایهگذاری برای آینده فرزندان خود باشند.
امکان دریافت سپرده بیمه عمر
یکی از بهترین خدماتی که شرکتهای بیمه در اختیار متقاضیان قرار میدهد مربوط به این است که امکان دسترسی به سپرده مورد نظر در هر زمانی وجود دارد.
با توجه به اینکه بیمه عمر میتواند نوعی سرمایهگذاری سودآور برای شما باشد، از همین رو در رابطه با نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان میتوان به این مسئله نیز اشاره کرد که در هر زمانی میتوانید از مبلغ سپرده برای مخارج مالی فرزندان خود استفاده کنید.
آرامش خاطر با خرید بیمه عمر برای آینده فرزندان
دغدغه اصلی والدین این است که فرزندان آنها در آینده بدون توجه به هر چیزی، تحت مراقبت قرار بگیرند و بتوانند بدون مشکلات مالی به موفقیتهای شغلی و تحصیلی برسند.
آگاهی از اینکه فرزندانتان در صورت فوت والدین، از نظر مالی حمایت خواهند شد به شما آرامش میدهد. با انجام این کار، ممکن است تنش و اضطراب خود را کاهش دهید و بر تفریح با خانواده تمرکز کنید.
نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان و رفاه بیشتر
آینده شغلی فرزندان شما با کمک بیمه عمر میتواند امنتر باشد، با توجه به اینکه مبالغ پرداختی یک بیمهنامه بهعنوان منبعی برای سرمایهگذاری در نظر گرفته میشود به شما این اطمینان را میدهد که فرزندتان میتواند برای شروع یک کار روی این مبلغ حساب کند.
حتی میتوان اینطور گفت که نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان برای پوشش هزینههایی مانند شهریه دانشگاه، خرید مسکن و مخارج عروسی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
پرداخت بدهیها با استفاده از بیمه عمر
بسیاری از والدین تا مدتها بابت چیزهایی مانند وامهای بانکی بدهکار هستند از همین رو در صورت فوت شما، فرزندان ممکن است مسئول پرداخت این تعهدات باشند.
از همین رو زمانی که شما برای خود بیمه عمر را خریداری میکنید این اطمینان خاطر به شما داده میشود که در صورت بروز مشکلاتی، سپرده بیمه میتواند بخش زیادی از این بدهیها را پرداخت کند.
دسترسی راحت به خرید بیمه عمر
به اشتباه بسیاری از والدین فکر میکنند که بیمه عمر بسیار گران است، بااینحال واقعیت اینطور نیست و شما با پرداخت هزینههای مورد نیاز بهصورت ماهانه یا سالانه میتوانید با قیمتی مناسب بیمه عمر را خریداری کنید.
هرچه جوانتر و سالمتر باشید، حق بیمه شما کمتر خواهد بود و خرید بیمه عمر زودهنگام میتواند به شما کمک کند تا از آینده خانواده خود بهخوبی محافظت کنید.
بسیاری از شرکتهای بیمه نیز خدمات مختلفی را در رابطه با خرید بیمههای عمر برای فرزندان ارائه میدهند که میتوانید با انتخاب آنها، از این مزایا بهرهمند شوید.
امکان تمدید بیمه عمر
یکی دیگر از مواردی که میتوان بهعنوان نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان مورد بررسی قرار داد امکان تمدید قرارداد تا دوران میانسالی است که یکی از ویژگیهای بسیار خوب این نوع بیمهنامه بهشمار میرود.
حتی اگر فرزند شما در سنین جوانی نیازی به استفاده از بیمه عمر خود نداشته باشد، این امکان وجود دارد تا با تمدید بیمهنامه تا سنین میانسالی راهی مناسب برای داشتن پشتوانه مالی بعد از دوران بازنشستگی برای خود فراهم کند.
شرایطی که برای بیمه عمر آتیه کودکان وجود دارد؟
بسیاری از شرکتهای بیمه جهت ارائه بیمه عمر برای تامین آینده کودکان شرایط مختلفی را در نظر میگیرند که مهمترین موارد برای آنها عبارتاند از:
- در مواردی که والدین خود را تحت پوشش بیمه عمر قرار میدهند در صورت فوت، شرکتهای مورد نظر معمولا تا چند سال پرداخت حق بیمه را بر عهده میگیرند.
- پوشش بیماری خاص برای کودکانی که از بیمه عمر استفاده میکنند در بعضی از شرکتها دارای محدودیت سنی است به این صورت که برخی از آنها زیر 15 سال را حمایت نمیکنند و تعدادی دیگر نیز برای کودکان زیر 12 سال امکان ارائه پوشش امراض خاص را ندارند.
- تفاوت چندانی بین بیمه عمر والدین و آتیه کودکان وجود ندارد اما در خصوص کودکان، با توجه به اینکه سن کمتری دارند، سرمایه آنها در آینده ارزش بالاتری را به خود اختصاص میدهد.
مزایای استفاده از بیمه عمر برای تامین آینده کودکان
علاوهبر دلایلی که نشان میدهد استفاده از بیمه عمر در تامین آینده کودکان نقش بسیار پررنگی دارد، استفاده از این خدمات میتواند مزایای بسیار خوبی را هم در اختیار شما قرار دهد که شامل موارد زیر است.
بیمه عمر از پرداخت مالیات معاف است
یکی از مزایایی که میتواند در نشاندادن نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان بسیار مهم تلقی شود این است که در زمان دریافت مبلغ سپرده، هیچگونه مالیاتی از آن کسر نمیشود و امکان دریافت سود تصمینی و مشارکتی نیز وجود دارد.
دریافت وام با استفاده از بیمه عمر
یکی دیگر از مزایایی که بیمه عمر والدین یا آتیه فرزندان در اختیار شما قرار میدهد این است که میتوان در پایان سال دوم قرارداد تا 90 درصد پول و سود خود را بهعنوان وام دریافت کنید.
با توجه به اینکه دریافت وامهای بانکی مشکلاتی از قبیل ارائه ضامن معتبر و بازپرداخت با سود بالا را دارد، درصورت استفاده از وامهای بیمه عمر هیچ کدام از این مشکلات برای شما ایجاد نمیشود.
هماهنگی بیمه عمر فرزندان با رشد تورم
هدف اصلی افراد برای انجام سرمایهگذاری و پسانداز این است که نسبت به تورم عقب نمانند و در هر زمانی امکان حفظ ارزش سرمایه آنها با توجه به شرایط اقتصادی، وجود داشته باشد.
بر همین اساس باید گفت که نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان میتواند شامل حفظ ارزش سرمایه نیز باشد که در طولانیمدت و در صورت افزایش تورم، دارایی شما ارزش خود را حفظ میکند.
پوششهای درمانی با استفاده از بیمه عمر برای شما و فرزندانتان
در هنگام تنظیم قرارداد بیمه عمر برای شما یا فرزندتان، موارد مختلفی بهعنوان پوشش درمانی در نظر گرفته میشود که به شما کمک میکند تا بخشی از هزینههای مربوط به این حوزه را پرداخت کنید.
چگونه برای خود یا کودک بیمه عمر بخریم؟
برای خرید بهترین بیمهنامه عمر که بتواند نقش موثری در آینده فرزند شما داشته باشد اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک شرکت مناسب را با توجه به اهداف مورد نظر خود، شناسایی کنید.
باید این را بدانید که بیمه عمر مدتدار، یک دوره مشخص و معمولا بین 10 تا 30 سال را پوشش میدهد. از طرف دیگر نوع دائمی تا زمانی که حق بیمه خود را پرداخت کنید، امکان استفاده از خدمات را دارد.
هزینه خرید بیمه عمر برای تامین آینده فرزندان
مهمترین عاملی که میتواند روی تعیین مبلغ مورد نیاز جهت تهیه بیمه عمر موثر واقع شود، سن است به این صورت که هر چه شما یا کودک، هنگام خرید بیمهنامه سن کمتری داشته باشید، هزینه پرداختی نیز کاهش پیدا میکند.
از طرفی مبلغی که پرداخت میکنید، تحت تاثیر میزان پوششهای بیمهای نیز قرار میگیرد،. در ضمن دوره زمانی مورد نظر شما نیز بهعنوان یکی دیگر از عوامل موثر بر هزینه بیمهنامه شناخته میشود.
بهطور کلی شرکتهای بیمه، هزینه ثابت و مشخصی را برای خرید بیمه عمر در نظر نمیگیرند و تنها یک مقدار حداقلی برای آن ارائه میدهند که طیف وسیعی از اقشار جامعه قادر به پرداخت آن باشند.
هر اندازه که شما مبلغ پرداخت دورهای برای خرید بیمه عمر را افزایش دهید بدون شک با توجه به میزان سودی که به آن تعلق میگیرد، پشتوانه مالی بهتری را برای فرزند شما فراهم میکند.
جمعبندی پیرامون بیمه عمر یا بیمه تکمیلی
نقش بیمه عمر در تامین آینده فرزندان میتواند از طریق تامین مالی آنها، ایجاد اطمینان خاطر برای والدین، امکان دسترسی به سود و سپرده، خرید آسان بیمهنامه و برخوداری از مزایای مختلف بیشتر به چشم بیاید.
شما میتوانید برای این منظور از طریق شرکتهای بیمه برای خود بیمه عمر خریداری کنید و فرزندتان را بهعنوان ذینفع قرار دهید یا اینکه از بیمه آتیه کودکان کمک بگیرید تا از تامین مالی آنها در آینده اطمینان بیشتری داشته باشید.
نظرات شما