بیمه تمام عمر چیست؟
- 23 Esfand 1402
- اشتراکگذاری
بیمه تمام عمر یکی از انواع بیمه عمر است که شباهتهای زیادی به بیمه عمر و سرمایه گذاری دارد جهت آشنایی با این محصول وارد شوید.
بیمه عمر یکی از ابزارهای مهم و موثر در مدیریت ریسک زندگی فردی و خانوادگی است که سالهاست در جوامع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت بیمه عمر در این است که در صورت وقوع حادثه ناگواری مانند فوت بیمهگذار، تضمین مالی برای ادامه زندگی خانواده او فراهم خواهد بود. بیمه تمام عمر، بیمه عمر زمانی، بیمه عمر و سرمایهگذاری، بیمه عمر و تامین آتیه فرزندان و بیمه عمر و بازنشستگی برخی از انواع مختلف بیمه عمر هستند که هر کدام ویژگی و مزایای منحصربهفردی دارند. بیمه تمام عمر نیز یکی از انواع بیمه عمر است که با فراهم کردن پوشش فوت مادام العمری برای بیمهگذار، به یکی از گزینههای محبوب بیمه عمر تبدیل شده است. در این مقاله به بررسی اهمیت بیمه تمام عمر و ویژگیهای آن میپردازیم.
مفهوم بیمه تمام عمر
بیمه تمام عمر یا مادامالعمر نوعی از بیمه عمر است که بیمهگذار را تا پایان عمر در برابر فوت تحت پوشش قرار میدهد. شرکت بیمه موظف است در قبال دریافت حق بیمه و درصورت فوت بیمهگذار، مبلغ تعیین شده در قرارداد (معادل سرمایه فوت) را به ذینفعان پرداخت کند. در واقع بیمه تمام عمر یک برنامهریزی مالی بلندمدت است که امکان ایجاد سرمایه یا اندوخته برای ذینفعان را فراهم میکند. در نظر داشته باشید که بیمه تمام عمر به جز پوشش فوت، از دیگر پوششهای بیمه عمر بیبهره است که این مسئله مهمترین محدودیت این نوع بیمه محسوب میشود.
انواع بیمه تمام عمر
بیمه تمام عمر براساس نحوه پرداخت حق بیمه، به دو نوع بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه در تمام عمر و بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه محدود تقسیم میشود.
بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه در تمام عمر
در این نوع از بیمه تمام عمر، بیمهگذار موظف است حق بیمه مشخصی را در طول عمر خود پرداخت کند. جالب است بدانید که حق بیمه در طول مدت بیمهنامه ثابت است و بدون تغییر باقی میماند. این روش، رایجترین نوع پرداخت است و با نام بیمه تمام عمر معمولی با پرداخت حق بیمه مستمر نیز شناخته میشود.
بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه محدود در این نوع از بیمه تمام عمر، بیمهگذار برای مدت خاص و مشخصی حق بیمه را پرداخت کرده و برای همیشه تحت پوشش باقی میماند و سرمایه قرارداد نیز بعد از فوت، به ذینفعان پرداخت خواهد شد. معمولاً بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه محدود از بیمه تمام عمر با پرداخت حق بیمه در تمام عمر ارزانتر است.
مزایای بیمه تمام عمر
همانطور که اشاره شد بیمه تمام عمر یک راهکار مالی بلندمدت و مفید است که به افراد امکان میدهد برای زندگی و آینده خانواده خود تضمین و امنیت مالی فراهم کنند. بیمه تمام عمر مزایای بسیاری دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- مهمترین مزیت بیمه تمام عمر، ارائه پوشش مادامالعمر برای بیمهگذار است.
- در بیمه تمام عمر، امکان بازخرید بیمهنامه وجود دارد. (در صورت بازخرید بیمهنامه، سود تضمینی و سود مشارکت به بیمهگذار پرداخت خواهد شد.)
- در طول قرارداد بیمه تمام عمر، مبلغ حق بیمه ثابت است و افزایش نخواهد یافت.
- در بیمه تمام عمر، بیمهگذار میتواند وام بدون ضامن دریافت کند. (برای دریافت وام باید حداقل دو سال از شروع بیمهنامه بیمهگذار گذشته و همچنین وام در جریان یا تسویهنشده نداشته باشد.)
- در بیمه تمام عمر، امکان تبدیل بیمهنامه به یک بیمه موقت وجود دارد.
- امکان فسخ قرارداد و بازخرید بیمهنامه قبل از اتمام مدت بیمهنامه تمام عمر وجود دارد.
- در صورت نیاز، بیمهگذار میتواند مبلغ بازخرید بیمهنامه تمام عمر را به بیمه عمرمستمری تبدیل کند.
- درصورتیکه بیمهگذار بر اثر یک حادثه دچار از کار افتادگی شده باشد، از پرداخت حق بیمه معاف خواهد شد.
- قابلیت تبدیل بیمهنامه تمام عمر به بیمه مخفف وجود دارد. در این صورت قرارداد فسخ نخواهد شد، اما شرایط آن تغییر میکند.
مطلب پیشنهادی: مزایای بیمه عمر چیست؟
پوشش بیمه تمام عمر چیست؟
بیمه تمام عمر روشی برای ایجاد امنیت مالی در طول عمر افراد است که امکان حفظ ثروت و حمایت مالی را برای بیمهگذار فراهم میکند. بیمه تمام عمر پوششهای متنوعی دارد که در ادامه مطلب به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
فوت به هر علت در قرارداد بیمه تمام عمر، پوشش فوت به هر علت یکی از پوششهای اصلی بیمه است که در صورت فوت بیمهگذار به هر علتی، سرمایه بیمهنامه به ذینفعان پرداخت خواهد شد.
ضریب افزایش حق بیمه از 0 تا 20 درصد است.
ضریب افزایش سرمایه از 0 تا 20 درصد است.
فوت در اثر حادثه
در صورت فوت بیمهگذار بر اثر حادثه، مجموع سرمایه فوت به هر علت و سرمایه فوت بر اثر حادثه به ذینفعان پرداخت میشود.
سقف پرداخت این پوشش معادل ده میلیارد ریال است و ممکن است از 1 تا 3 برابر سرمایه فوت به هر علت، انتخاب شود. پوشش فوت بر اثر حادثه از تولد تا سن 74 سالگی قابل خریداری است و تا سن 75 سالگی قابل استفاده است.
نقص عضو و از کارافتادگی
پوشش نقص عضو و از کارافتادگی بر اثر حادثه از تولد تا سن 74 سالگی قابل خریداری و تا سن 75 سالگی قابل استفاده است. غالباً پوشش نقص عضو شامل ۵۰ تا ۲۰۰ درصد از سرمایه فوت به هر علتی است.
هزینههای پزشکی در اثر حادثه
پوشش هزینههای پزشکی در اثر حادثه از تولد تا ۷۴ سالگی قابل خریداری و تا سن 75 سالگی قابل استفاده است. غالباً سقف سرمایه پوشش هزینههای پزشکی در اثر حادثه معادل ۴۰۰ میلیون ریال است.
سرطان
پوشش سرطان در بیمه تمام عمر از تولد تا سن ۶۰ سالگی قابل خریداری و تا سن 65 سالگی قابل استفاده است. غالباً سقف پرداخت پوشش سرطان در بیمه تمام عمر درصدی از سرمایه فوت است.
بیماریهای خاص
پوشش بیماریهای خاص در بیمه تمام عمر بهازای هر بیماری، یکبار قابل استفاده است. سرمایه پوشش بیماریهای خاص 30 درصد سرمایه فوت بوده و سقف آن معادل یک میلیارد ریال است. پوشش بیماریهای خاص از تولد تا سن ۶۰ سالگی قابل خریداری و تا سن 65 سالگی قابل استفاده است.
معافیت از پرداخت حق بیمه در صورت از کارافتادگی
اگر بیمهگذار بر اثر حادثه یا بیماری، بهصورت کامل و دائم از کار افتاده شود، شرکت بیمه موظف به پرداخت حق بیمه تا پایان مدت قرارداد است و مفاد بیمه نامه نیز معتبر خواهد بود. پوشش معافیت از پرداخت حق بیمه در صورت از کار افتادگی از سن 18 تا 60 سالگی قابل خریداری و تا سن 65 قابل استفاده است.
نتیجهگیری پیرامون بیمه تمام عمر
بیمه تمام عمر یک ابزار ارزشمند است که به ایجاد امنیت مالی بیمهگذار و خانواده کمک میکند. بیمه تمام عمر بدون توجه به زمان فوت بیمه شده، پوشش فوت را به بیمهگذار ارائه میدهد. در این صورت فرد در مواقع اضطراری، بیماری و حتی بازنشستگی برنامهریزیهای مالی مطمئنتری برای آینده خواهد داشت. در نظر داشته باشید که بهتر است قبل از خرید بیمهنامه تمام عمر، نیازها و اهداف مالی خود را بررسی کرده و با یک کارشناس بیمه مشورت کنید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی در مورد بیمه تمام عمر شرکت بیمه باران، با شماره 78326000-021 تماس بگیرید.
نظرات شما
نظری برای این مقاله ثبت نشده است