برگی از باران ( شماره 32)
بولتن «برگی از باران» برای سرگرمی شما ایجاد شده اما تلاش میکنیم این سرگرمی بیثمر نباشد و هر هفته با خواندن و شنیدن مطالب آن، نکتهای هرچند کوچک بیاموزید. در این بولتن، مطالب مختلفی در حوزههای مختلف از جمله، سینما، ادبیات، ورزش، توسعه فردی، گردشگری، آموزش زبان انگلیسی، معرفی عجایب جهان و... گنجانده شده است تا تلاش حداکثریمان برای پوشش تمام سلایق و علاقمندیها معنا پیدا کند. اگر دستی در نوشتن دارید و مایل به همکاری با بولتن برگ و باران هستید، میتوانید مطالب خود را در موضوعات مختلف به ایمیل PR@Baraninsurance.com ارسال کنید تا با نام خودتان منتشر شود و تمام بیمهگذاران بیمه باران آن را مطالعه کنند.
*معرفی فیلم
روبان سفید
میشل هانکه را به بازی کردن با احساسات مخاطب میشناسیم. نگاه مختصری به فیلمهای نشان میدهد تا چه اندازه در تحریک احساسات و عواطف انسانها استاد است و چطور میتواند با خلق تصاویر و سکانسهای کمنظیر تا روزها و حتی ماهها ذهن مخاطب را درگیر مفاهیمی کند که میخواهد.
فیلم روبان سفید یک شاهکار تمام عیار است که اگر یکنخواختی تصاویر سیاه و سفیدش را ببخشید، شما را میخکوب خواهد کرد. فیلم در یک روستا قبل از جنگ جهانی اول در آلمان روایت میشود. یک سری اتفاقات عجیب باعث وحشت روستاییان شده است. نه پلیس و نه روستاییان هیچکدام نمیدانند چه کسی مسبب این اتفاقات است. شرارت در معصومیت رخنه کرده و تشخیص اینکه چه کسی مسئول اتفاقات پیشآمده است، بسیار مشکل است.
*معرفی کتاب
مدیریت و رهبری به سبک شیخ محمد
همه ما بهخوبی میدانیم که دوبی کجاست و تا سالها قبل چه وضعی داشت؛ اما واقعاً چه اتفاقی افتاد که ظرف حدود دو دهه توانست به رفاه و ثروت برسد و بالاترین رتبههای جهانی را در تجارت، اقتصاد و سرمایهگذاری روی پروژههای بزرگ، از آن خود کند؟ مگر نه این است که دوبی بدون منابع طبیعی و با آب و هوای گرم و خشک است؟ پس چه شد که توانست بر محدودیتهای خود غلبه کند و بهسرعت رشد کند و خود را در ردیف برترین و باثباتترین شهرهای منطقهی خلیج فارس قرار دهد؟
حقیقت این است که ما فقط شاهد رشد چشمگیر و آوازهی بلند آن بودهایم و احتمالاً نمیدانیم که این پیشرفت و آوازهی بلند مرهون مدیریت و رهبری چه کسی و انتخاب و اجرای چه رویکردی بوده است. این کتاب با جزئیات به شما میآموزد که اندیشههای بلندپروازانه، اهل عمل بودن و ریسکپذیری یک مدیر یا رهبر و همچنین انتخاب و هدایت مدیران کاردان و باانگیزه و اهمیت دادن به امر آموزش، نظارت و ارزیابی آنان و پیگیری قاطعانه و مسئولانهی دستورات خود، چگونه میتواند چرخهای اقتصادی یک کشور یا یک کسبوکار را به حرکت درآورد.
وقتی در سال ۲۰۱۵، مجمع جهانی اقتصاد و رسانههای خبری، دوبی را نمونه خوبی برای پیشرفت و توسعهی سریع معرفی میکنند، این پزسش مطرح میشود که بندری کوچک که در سال ۱۹۸۰ چیزی جز رطوبت، آفتاب سوزان، ماسههای داغ و صحرای خشک و بیآب و علف نداشت، چگونه توانسته به یکی از مراکز تجاری جهان تبدیل شود؟
چه اتفاقی افتاده است که ۷۰% شرکتهای موفق جهان در سال ۲۰۱۶ در دوبی دفتر مرکزی داشتهاند و براساس جریان کالا، خدمات، سرمایه انسانی و نیز جریان اطلاعات، دوبی یکی از هشت شهر برتر جهان معرفی میشود؟
پرسش مهمتر این است که دوبی چگونه توانسته تولید ناخالص داخلی خود را از ۱۱ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۵، به ۱۰۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش دهد؟ آیا این تحولات در سایه فروش نفت حاصل شده است؟
در پاسخ به پرسش اخیر، بد نیست بدانید که سهم درآمدهای نفتی دوبی در طی همین بیست سال از ۱۸% به ۲/۱% کاهش، صادرات آن ۶۴۵% افزایش و سرمایه ثابت ناخالص آن ۷۳۳% رشد داشته است.
دوبی در سال ۲۰۱۷ در شرایطی توانسته ۵/۱۵ میلیون گردشگر جذب کند که نه طبیعت زیبایی دارد، نه موزه شاخصی، نه شهر تاریخی و نه تنوع مکانی و جغرافیایی. براساس بسیاری از رتبهبندیها، مثل شاخص جهانی کیفیت، دوبی در خاورمیانه و شمال افریقا شهری درجه یک شناخته شده و بر اساس برخی شاخصهای دیگر، جایگاه دوبی در سال ۲۰۱۶ از نظر کیفیت زندگی؛ از توکیو، پکن و سئول بالاتر ارزیابی شده است.
حال این پرسش مطرح میشود که این همه تحول که به گوشهای از آن اشاره شد، چگونه اتفاق افتاده است؟ مدیریت دوبی از کدام روش مدیریتی استفاده کرده که توانسته برج ۱۶۳ طبقهی خلیفه را در مدت ۴۷ ماه و متروی دوبی را که هر روز نهصد هزار نفر از آن استفاده میکنند، فقط در عرض ۴ سال بسازد؟ یا فرودگاه بینالمللی دوبی را که بزرگتر از فرودگاه هیترو لندن است، بدون بروز هرگونه فسادی بسازد و بهموقع نیز آن را افتتاح کند.
مدیریت دوبی از چه شیوه مدیریتی استفاده کرده که توانسته بیش از ۷۰۰۰ شرکت مشهور خارجی مثل مایکروسافت را برای فعالیت در منطقه آزاد شهر اینترنتی دوبی گرد هم آورد؟
این کتاب به پرسشهای فوق و بسیاری پرسشهای دیگر در مورد موفقیتهای دوبی که بیشتر به معجزه شبیهاند پاسخ خواهد داد و شما را با شیوههای رهبری و مدیریتی شیخ محمد، رهبر دوبی و نخستوزیر امارات متحده آشنا خواهد کرد.
*چند دقیقه با باران
بیمه باران در راستای تامین حداکثری منافع بیمهگذاران محترم، از ابتدای سال 1401 به صورت ماهانه، سود مشارکت در منافع علیالحساب را به حساب بیمه نامهها اعمال و نهایتاً در پایان هر سال، سود مشارکت قطعی محاسبه و مابهالتفاوت را نیز به حساب ذخیره ریاضی بیمهنامه واریز میکند.
بیمهگذاران محترم میتوانند برای مشاهده میزان سود مشارکت علیالحساب ماهیانه به منوی باشگاه مشتریان/ حقوق بیمه گذاران در پورتال بیمه باران مراجعه فرمایند.
*توسعه فردی
چرا نباید به خودمان دروغ بگوییم؟
همه ما در طول روز به خودمان دروغ میگوییم. حتی در اغلب موارد این کار را خودکار و ناآگاهانه انجام میدهیم.
مثلا اگر بخواهیم وزن کم کنیم، ممکن است به خود بگوییم که غذای سالم میخوریم اما در حقیقت همچنان بخش زیادی از غذاهای مصرفیمان ناسالم باشد.
مثلا اگر بخواهیم خلاقتر باشیم، تلاش کنیم بیشتر بنویسیم اما برای انتشار آنها هیچ برنامه مشخصی نداشته باشیم.
مثلا اگر قصد آموختن زبانی تازه را داشته باشیم، از هر فرصتی برای تمرین نکردن استفاده کنیم و بعد بگوییم سرمان شلوغ است.
اینها تنها بخش کوچکی از دروغهایی است که روزانه به خورد خودمان میدهیم.
اما چرا گفتن این دروغهای به ظاهر ساده و کوچک بسیار مخرب است؟ چون باعث میشود ما در تشخیص و تبیین درست احساساتمان دچار مشکل شویم و از خودآگاهی فاصله بگیریم. این دروغها باعث میشوند نتوانیم درباره خودمان احساس خوبی پیدا کنیم و بعد به این فکر کنیم که من تلاشم را کردهام اما آن اتفاق خوبی که منتظرش بودم نیفتاده است. گفتن این دروغها باعث میشود ندانیم وضعیت زندگیمان دقیقا به چه صورت است و چطور میتوانیم آن را بهتر کنیم.
در آینده به سراغ راهکارهایی برای غلبه بر این کهنه عادت، خواهیم رفت.
کلیدواژه ها: