برگی از باران ( شماره 24)

برگی از باران

شماره 24

بولتن «برگی از باران» برای سرگرمی شما ایجاد شده اما تلاش می‌کنیم این سرگرمی بی‌ثمر نباشد و هر هفته با خواندن و شنیدن مطالب آن، نکته‌ای هرچند کوچک بیاموزید. در این بولتن، مطالب مختلفی در حوزه‌های مختلف از جمله، سینما، ادبیات، ورزش، توسعه فردی، گردشگری، آموزش زبان انگلیسی، معرفی عجایب جهان و... گنجانده شده است تا تلاش حداکثری‌مان برای پوشش تمام سلایق و علاقمندی‌ها معنا پیدا کند. اگر دستی در نوشتن دارید و مایل به همکاری با بولتن برگ و باران هستید، می‌توانید مطالب خود را در موضوعات مختلف به ایمیل PR@Baraninsurance.com ارسال کنید تا با نام خودتان منتشر شود و تمام بیمه‌گذاران بیمه باران آن را مطالعه کنند.

 

 

 

*معرفی انیمیشن  

قرمز شدن

 کمتر شخصی را می‌توان پیدا کرد که با استرس‌ها و اضطراب‌های دوران نوجوانی آشنا نباشد. اصلا آیا چنین فردی وجود دارد؟ گاهی وقتی به دنیا می‌نگریم، به نظر می‌رسد که همه حداقل در بخشی از زندگی خود گرفتار «تلاش بی‌پایان برای جلب رضایت» هستند؛ جنگیدن مداوم برای دیده شدن و شاید حتی «کافی بودن».

این نبرد می‌تواند بدون سروصدا و پشت لبخندهای ظاهری در جریان باشد؛ با استرس‌های پنهان‌شده در وجود انسان از قضاوت افراد ناشناس درباره‌ی ظاهر او یا موضوعات جدی‌تر مانند انتظارات اشخاصی همچون پدر و مادر. گویا همه انقدر خواسته‌های خود از تو را مشخص کرده‌اند و باید به این انتظارات پاسخ بدهی که هیچ راهی جز نقش‌آفرینی وجود ندارد. البته که در این بین، تلاش انسان برای راضی کردن خود نیز می‌تواند یک جنگ دردناک و مداوم باشد.

این انیمیشن که درباره دختری است که هر زمان که بیش از حد هیجان زده شود به یک پاندا قرمز غول پیکر تبدیل می شود به زیبایی این مفهوم را به نمایش گذاشته است.

 

 

*معرفی کتاب

دوباره فکر کن

کتاب دوباره فکر کن اثری از آدام گرانت نویسنده کتاب‌های بده‌ و بستان و گزینۀ ب است. آدام گرانت در این کتاب از آمادگی ذهنی و قدرت دوباره و دوباره فکر کردن و تجدید نظر کردن در آموخته‌های قبلی برای گرفتن تصمیمات به موقع در زندگی و رسیدن به اهداف سخن می‌گوید.

بر اساس تعاریف مرسوم، هوش همان قابلیت تفکر و یادگیری است. تصور غالب این است که هرچقدر باهوش‌تر باشید، توانایی حل مسائل پیچیده‌تری را دارید و سریع‌تر از دیگران به راه‌حل می‌رسید.

اما در دنیای پیچیده امروزی، مجموعه‌‎ دیگری از مهارت‌‎های شناختی وجود دارد که شاید بیشتر از هوش اهمیت داشته باشند: قابلیت تجدیدنظر، فکرکردن دوباره و فراموش کردن آموخته‌های پیشین.

گرانت می‌گوید فرض کنید همین الان سوالات یک آزمون چندگزینه‌ای را تمام کرده‌اید و نسبت به یکی از پاسخ‌هایتان تردید دارید. هنوز مقداری وقت هست، آیا باید روی نظر اولیهٔ خود بمانید یا جواب‌تان را تغییر دهید؟

حدود سه‌چهارم از محصلان اعتقاد دارند که تجدیدنظر درباره پاسخ، به ضررشان خواهد بود. کاپلان که یک کمپانی آموزشی بزرگ است، چنین توصیه‌ای داشت: «در هنگام تغییر پاسخ، بسیار احتیاط کنید. تجربه نشان می‌دهد خیلی از محصلانی که جواب‌هایشان را تغییر می‌دهند، در نهایت پاسخ اشتباه را برمی‌گزینند». با تمام احترامی که برای آموزه‌های تجربی قائلم، اما دقت شواهد را ترجیح می‌دهم. یک گروه سه‌نفره از روانشناس‌ها پس از بررسی جامع بر روی ۳۳ مطالعه تحقیقاتی، به این نتیجه رسیدند که اکثر تجدیدنظرها در تک‌تک این مطالعات، به حذف پاسخ غلط و انتخاب پاسخ صحیح ختم شدند. این پدیده را اشتباه حدس اولیه می‌نامند.

گرانت در این کتاب با شما از ارزش تجدید نظر حرف می‌زند. درباره به‌کارگیری نوعی انعطاف‌پذیری ذهنی شما را از موقعیت‌های بحرانی نجات می‌دهد. هدف گرانت این کتاب، بررسیِ رویکردهای تجدیدنظر است. او به دنبال متقاعدکننده‌ترین شواهد و تعدادی از ماهرترین تجدیدنظرکننده‌های دنیا رفته است.

 

 

*چند دقیقه با باران

بیمه باران در راستای تامین حداکثری منافع بیمه‌گذاران محترم، از ابتدای سال 1401 به صورت ماهانه، سود مشارکت در منافع علی‌الحساب را به حساب بیمه نامه‌ها اعمال و نهایتاً در پایان هر سال، سود مشارکت قطعی محاسبه و مابه‌التفاوت را نیز به حساب ذخیره ریاضی بیمه‌نامه واریز می‌کند.

بیمه‌گذاران محترم می‌توانند برای مشاهده میزان سود مشارکت علی‌الحساب ماهیانه به منوی باشگاه مشتریان/ حقوق بیمه گذاران در پورتال بیمه باران مراجعه فرمایند.

 

*توسعه فردی

وابی‌سابی چرا و چگونه؟

اگر بخواهیم در چند کلمه وابی سابی را تعریف کنیم، یعنی درک زیبایی چیزهای ناقص و ناتمام. البته این توصیف برای این مفهوم عمیق و ریشه‌دار ژاپنی بیش از حد ساده‌انگارانه است. وابی سابی در واقع چیزی بین مفهومی هنری، فلسفه‌ای برای زندگی و احساسی شخصی است. این مفهوم زیبا در تمام بخش‌های فرهنگ ژاپنی وجود دارد. در ادامه، شما را با این مفهوم فوق‌العاده زیبا بیشتر آشنا می‌کنیم و از درس‌هایی می‌گوییم که می‌توان از آن گرفت.

وابی سابی چیست؟

اصطلاح وابی سابی از ۲ واژه ژاپنی تشکیل شده است:

وابی: در قرن پانزدهم به‌معنی دقت‌کردن به زیبایی‌های مراسم چای ژاپنی و مکان و اشیای استفاده‌شده در این آیین سنتی بود. امروزه این واژه معانی مختلفی دارد مثل حس تنهایی و قدردانی از زندگی آرام به دور از هیاهوی شهری.

سابی: این واژه در قرن هشتم ابداع شد و به‌معنی لذتِ فکرکردن درباره چیزهای کهنه و فرسوده است. همچنین برای صحبت از زیبایی چیزهای پژمرده از واژه سابی استفاده می‌شد. این واژه به‌معنی آرامش وصف‌ناپذیرِ چیزهای قدیمی و ظریف یا زنگ‌زده هم هست.

وابی سابی برای مردم ژاپن به‌معنی احساسی نگفتنی است که در چیزهای زیبا می‌توان دید. این مفهوم را می‌توان در چنین چیزهایی احساس کرد:

گل‌آرایی؛

ادبیات؛

فلسفه؛

شعر؛

مراسم سنتی چای.

در ژاپن وابی سابی نامحسوس است اما همه‌جا وجود دارد، مثلا در:

تَرک روی قوری؛

چوب دری قدیمی؛

خزه سبزرنگ روی سنگ؛

منظره مه‌آلود؛

فنجان کج‌وکوله؛

انعکاس ماه روی آب برکه.

اندرو جونیپر در کتاب «وابی سابی؛ هنر ژاپنیِ فانی‌بودن»، این مفهوم را این‌طوری تعریف می‌کند: «درک شهودیِ زیباییِ زودگذر در دنیای مادی. این درک از زیبایی جریان برگشت‌ناپذیر زندگی در دنیای معنوی را منعکس می‌کند.»

هدف از وابی سابی:

درک زیباییِ محکوم به نابودی مناظر، اشیاء و حتی انسان؛

فکرکردن درباره چیزهایی که به‌مرور زمان جذاب‌تر و زیباتر می‌شوند.

اصطلاح وابی سابی از کجا آمده است؟

مفهوم وابی سابی که همیشه بخشی از فرهنگ ژاپنی بوده از ماجرای مرد جوانی به‌نام سِن‌نو ‌ریکیو نشئت گرفته است. سِن‌نو ‌ریکیو راهبی در قرن شانزدهم بود که مراسم چای را به‌شکلی طراحی کرد که امروزه اجرا می‌شود.

طبق افسانه‌های ژاپنی، ریکیو مشتاق یادگیری فوت‌وفن آیین اجدادی چای بود و برای یادگرفتن این مراسم سراغ استاد مشهوری به‌نام تاکینوجو رفت. این استاد برای محک‌زدن توانایی‌های ریکیو، از او خواست از باغش مراقبت کند. ریکیو باغ را سروسامان داد، اما پیش از آنکه کارش تمام شود، درخت گیلاس را تکان داد و چند شکوفه گیلاس (ساکورا) به زمین افتاد. این شکوفه‌های کوچک باعث زیبایی باغ شدند. همین مسئله باعث شد مفهوم وابی سابی برای اولین بار شکل بگیرد.

وابی سابی مفهوم هنری و فلسفی زیبایی است که باید در زندگی روزمره تمرینش کنیم. این مفهوم عمیق ژاپنی به ما یادآوری می‌کند که زندگی گذرا و موقتی است، پس چرا از زیبایی‌هایش لذت نبریم؟

وابی سابی به شما اجازه می‌دهد خودتان باشید و برای رسیدن به اهدافتان تلاش کنید، اما برای رسیدن به کمال به خودتان صدمه نزنید. این مفهوم فلسفی نشان می‌دهد که می‌توانیم زیبایی را در غیرمحتمل‌ترین مکان‌ها پیدا کنیم و از آن لذت ببریم.

 

 

 

 

 

 

کلیدواژه ها: